10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Fotbal: Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur

Mijlocaşul ofensiv al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câştigat, luni noapte, Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului 2009 oferit de publicaţia franceză France Football, el devenind astfel primul argentinian care câştigă acest trofeu.
Messi a acumulat 473 de puncte şi l-a depăşit categoric pe câştigătorul de anului trecut, portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid), care a avut doar 233 de puncte din partea juriului France Footbal. Argentinianul a reuşit să se impună clar în cursa pentru acest trofeu, acesta fiind cea mai mare diferenţă din istorie care s-a înregistrat între primii doi clasaţi.
Pe următoarele 3 locuri s-au clasat 3 jucători care au jucat pentru FC Barcelona în 2008, atunci când catalanii au reuşit să câştige Liga Campionilor, Campionatului şi Cupa Spaniei, şi anume Xavi (locul 3 – 170 de puncte), Iniesta (4 – 149 de puncte) şi Samuel Eto'o (5 – 75 de puncte), ultimul plecând însă între timp la Internazionale Milano.
Topul celor 10 fotbalişti care au mai fost în cursa pentru Balonul de Aur a fost completat de Kaka (câştigătorul din 2007), Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Didier Drogba şi Steven Gerrard. Ultimul în clasamentul jucătorilor nominalizaţi a fost francezul Karim Benzema, care nu a obţinut niciun vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS