9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosar penal în afacerea „Tabăra“

Dosar penal în afacerea „Tabăra“

Demolarea taberei pentru tineret de la Calafat despre care GdS a relatat pe larg s-a lăsat cu dosar penal. Poliţiştii de la Fraude economice anchetează modul în care firma Dova Construct, aparţinând unui prieten de-ai consilierului judeţean liberal Cosmin Enea, a pus la pământ patru cabane din lemn şi a ridicat o fundaţie, sperând că primeşte aproape un milion de lei bani publici.

Povestea fostei tabere pentru tineret de la Calafat este studiată acum în detaliu de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj. Pe scurt, Direcţia pentru Tineret Dolj, condusă la vremea aceea de un liberal, a acordat firmei Dova Construct un contract de 900.000 de lei. De aceşti bani, societatea se angaja să modernizeze tabăra, în schimb, a ras de pe faţa pământului construcţiile existente şi a construit o fundaţie fără să aibă autorizaţie de la primărie. Fosta conducere a DJT a închis ochii, dar cazul a ajuns în atenţia GdS. După seria de articole publicate, Inspectoratul în Construcţii Oltenia a demarat o anchetă în urma căreia a constatat cele semnalate de Gazeta de Sud. De aici, povestea se complică.

Tabăra, piesă în dosarul poliţiei

În mod normal, Inspectoratul ar fi trebuit să aplice o amendă consistentă, numai că îi lipsea o piesă din dosar, şi anume declaraţia reprezentantului firmei constructoare. Sătui de aşteptare, oficialii ISC au cerut repunerea în situaţia iniţială a taberei, adică firma de construcţii să aducă înapoi cabanele pe care le-a găsit înainte de demolare. Aici a apărut altă problemă. Cabanele au ajuns la anumiţi prieteni, după cum au recunoscut paznicii din tabără, paznici pe care anumite persoane doreau să-i scoată ţapi ispăşitori. Cum situaţia trena, DJT, a cărei conducere s-a schimbat aproape lunar în ultima vreme, a trimis o adresă ISC în care îi comunica faptul că tabăra nu poate fi adusă la starea iniţială, deoarece Parchetul are o anchetă în curs, iar fundaţia turnată de Dova Construct este piesă în dosar.

Parchet şi poliţie, umăr la umăr

Procurorii au confirmat existenţa unui dosar penal. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Crenguţa Lionte, a precizat pentru GdS că se fac cercetări referitoare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice atunci când a fost organizată licitaţia de atribuire a contractului, faptă prevăzută de articolul 248 din Codul Penal. „Am primit o sesizare pe 7 iunie 2009 să se facă verificări, iar dosarul a fost trimis la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, pe 17 iulie. Sunt şi persoane vizate de anchetă“, a spus Lionte. Reprezentanţii Serviciului de Investigare a Fraudelor au precizat că poliţia s-a autosesizat în urma articolelor din GdS. „Noi ne-am sesizat după articolele din GdS, iar cineva de la noi lucrează la dosar sub supravegherea unui procuror. S-au făcut cercetări la faţa locului, am ridicat toată documentaţia existentă la sediul Direcţiei pentru Tineret Dolj“, au spus reprezentanţii serviciului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII