14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMonica Bârlădeanu şi Bobby Păunescu, premiaţi la Bursa Silk Road Film Festival

Monica Bârlădeanu şi Bobby Păunescu, premiaţi la Bursa Silk Road Film Festival

Pelicula de lungmetraj „Francesca“ a primit premiul pentru „cel mai bun film“ prezentat în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bursa Silk Road, distincţia de cea mai bună actriţă fiind acordată celei care a jucat în rolul principal – Monica Bârlădeanu -, iar cea de cel mai bun regizor, lui Bobby Păunescu.
Prezentat în secţiunea competiţională dedicată lungmetrajelor internaţionale alături de alte 140 de pelicule, filmul „Francesca“ spune povestea unei educatoare care decide să emigreze în Italia pentru a avea o viaţă mai bună.
Ea reuşeşte să obţină o slujbă lângă Milano, îi convinge pe părinţii săi să o susţină, iar iubitul ei o va urma în Italia. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate deoarece se dovedeşte că iubitul Francescăi are necazuri legate de un împrumut pe care nu l-a putut returna.
Din distribuţia filmului fac parte, pe lângă Monica Bârlădeanu şi Dorian Boguţă, actorii Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Ion Sapdaru.
Bobby Păunescu a fost şi producător al filmului „Moartea domnului Lăzărescu“, regizat de Cristi Puiu, care a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005.
De asemenea, în cadrul Bursa Silk Road Film Festival a fost prezentat, la secţiunea paralelă „Balkan Balkan“, lungmetrajul „Cealaltă Irina“, de Andrei Gruzsniczki.
Inspirat dintr-o poveste reală şi avându-i în distribuţie pe Andi Vasluianu, Simona Popescu, Doru Ana şi Gabriel Spahiu, filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 11 decembrie.
„Cealaltă Irina“ este produs de Fundaţia pentru Arte Vizuale şi distribuit de Transilvania Film.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII