30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: De mâine se distribuie zahărul şi făina pentru persoanele defavorizate

Craiova: De mâine se distribuie zahărul şi făina pentru persoanele defavorizate

Începând de mâine se vor distribui alimentele preambalate, făină şi zahăr, pentru familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; şomerii cu indemnizaţie de şomaj; pensionarii cu pensii, sau după caz, cu pensii cumulate, sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.
Cantitatea de alimente/persoană pentru anul 2009 este de 15  kg făină şi 4 kg zahăr. Distribuirea se va face de către Primăria Municipiului Craiova la depozitul organizat în incinta Regiei Autonome de Transport Craiova – Autobaza 3 Depou Tramvaie din B-dul.Dacia nr.3-5.
La ridicare, titularul drepturilor prevăzute de H.G.nr.600 /2009 trebuie să prezinte  BI/CI în original şi următoarele acte, funcţie de categoria socială din care face parte:
– carnet evidenţă  vizat la zi – pentru şomeri;
– certificat de încadrare în grad de handicap în original – pentru persoanele cu handicap;
– cupon de pensie din ultima lună de plată – pentru pensionari;  
În situaţia în care există persoane cu handicap sau pensionari  aflate în imposibilitatea de a se prezenta pentru a-şi ridica drepturile, alimentele se vor elibera pe bază de:
– împuternicire sau, după caz, declaraţie – formulare tipizate ce vor fi asigurate de instituţie;
–  BI/CI titular sau, după caz, certificat naştere  copil cu handicap precum şi BI/CI persoană împuternicită/reprezentant legal/curator/asistent personal – originale şi copii.
Consultarea tabelelor cu persoanele care beneficiază de prevederile HG  nr.600/2009 se poate face la sediul Primăriei Municipiului Craiova din B-dul.Oltenia bl.65A1, precum şi la locul de distribuire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU