13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntonescu îi întinde mâna „demagogului şi iepuraşului“ Mircea Geoană

Antonescu îi întinde mâna „demagogului şi iepuraşului“ Mircea Geoană

După Coaliţia PSD-PNL din parlament pentru înlăturarea guvernului Boc şi respingerea guvernului Croitoru, Crin Antonescu s-a detaşat de aliatul său, Mircea Geoană. În a doua parte a campaniei electorale, preşedintele PNL l-a criticat pe Geoană în permanenţă. „Domnul Geoană n-a avut nici curajul să-şi depună propria candidatură“, „te întreb, Geoană, dacă ruşii îţi finanţează campania“, „îl rog pe domnul Hrebenciuc să îi dea voie lui Geoană să vină la dezbatere“, „iepuraşul Geoană a fost luat de urechi de gospodarul Hrebenciuc“, „grupurile de interese din spatele lui Geoană“, „sunteţi un demagog, domnule Geoană“ – sunt doar câteva din cuvintele de laudă pe care Antonescu le-a avut la adresa liderului PSD, cu care intenţionează să facă alianţă politică pentru turul II.
După ce liberalii au votat împreună cu social-democraţii moţiunea de cenzură din 13 octombrie, PNL s-a coalizat cu PSD, UDMR şi minorităţile şi i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu să-l propună ca premier pe primarul Sibiului, Klaus Johannis. În parlament, „noua Coaliţie“ a făcut front comun, liberalii au mers mână în mână cu PSD, UDMR şi minorităţile şi au respins guvernul Croitoru.
În primele două săptămâni ale campaniei electorale, cei doi preşedinţi de partid şi, totodată, contracandidaţi, Crin Antonescu şi Mircea Geoană, au evitat să se atace public şi şi-au centrat acuzaţiile asupra lui Traian Băsescu. Ulterior, însă, Antonescu şi-a schimbat strategia în campania electorală şi a declanşat atacurile împotriva preşedintelui PSD.
Primul atac dur a fost legat de informaţia dezvăluită de HotNews – vizita neoficială efectuată de Mircea Geoană la Moscova.
30 octombrie, Deva: Antonescu îl acuză pe Mircea Geoană că încearcă să câştige alegerile cu sondaje mincinoase şi îl cataloghează un candidat fără curaj.
„Soluţiile nu se mai află la Traian Băsescu şi Mircea Geoană, pentru că ei au condus această ţară. Au guvernat. Au distrus tot ce se putea distruge într-un an în România. Traian Băsescu şi Mircea Geoană se prefac a se despărţi azi, fugind care încotro, ca nişte tâlhari care au jefuit o casă.(…) Pe Geoană nu are rost să îl luăm în considerare, pentru că nu a avut curaj să îşi depună candidatura singur, ci de mână cu Ion Iliescu.
Nu îl întrebăm cine e jucător mare, cine e jucător mic, cine s-a dus cu bunicul să se înscrie, cine s-a dus singur, în ce clasă e domnul Geoană, că ştiu în ce clasă e şi în ce unitate este: în aceeaşi unitate cu domnul Băsescu, cu care primeşte ordin deodată“.
13 noiembrie, Botoşani: Preşedintele PNL dă frâu liber atacurilor la adresa lui Geoană pe tema vizitei acestuia la Moscova.
„Te întreb, Mircea Geoană, ce-ai făcut la Moscova? Te întreb, Traian Băsescu, dacă teroristul Omar Hayssam şi prietenii săi îţi finanţează campania electorală. Te întreb, Mircea Geoană, dacă oligarhii ruşi îţi finanţează campania electorală. Vreau răspuns, îl aştept la televiziunile domnilor Vântu şi Voiculescu. (…) Ruşine, domnule Geoană! Dumneata i-ai învins până acum pe români nu cu mine, ci împreună cu Traian Băsescu, cu Viorel Hrebenciuc. Domnului Băsescu mare aici şi domnului Geoană mare dincolo le spun adio“.
15 noiembrie, Piatra Neamţ: Liberalul îl ironizează pe Mircea Geoană că a refuzat să participe la dezbaterea de la Cluj.
„Rog pe domnul Viorel Hrebenciuc, cu tot respectul, să-i dea voie domnului Mircea Geoană să vină şi Domnia sa la o confruntare. Nu poţi să fii preşedinte al României fără să doreşti să te confrunţi decât cu Traian Băsescu, iar când Traian Băsescu te invită, să fugi la Măcin. Să-i dea drumul o oră lui Mircea Geoană singur. Îl aducem acasă, garantăm“, a comentat Antonescu, citat de Agerpres.
„Am văzut acum câteva zile că viteazul nostru domn Mircea Geoană se plimbă liber prin curte, îi dăduseră drumul la joacă Hrebenciuc şi Vanghelie şi, umblând prin curte voios, a sărit pe gard şi l-a luat gura pe dinainte. A început să strige la Traian Băsescu, a început să latre la câinele cel mare şi a spus că vrea o confruntare în orice oraş universitar al tării, de exemplu, la Cluj.
Spre ghinionul lui, câinele cel mare trecea pe uliţă şi l-a auzit şi a lătrat scurt: La Cluj, vino mâine! A ieşit gospodarul Viorel Hrebenciuc şi a luat iepuraşul de urechi şi i-a zis: «Treci în casă, că te mănâncă!» şi a plecat la Măcin şi i-a transmis lui Băsescu că a glumit, că nu acum, că altă dată“, a declarat Antonescu, la Piatra Neamţ.
16 noiembrie: Antonescu declară că nu a avut şi n-o să aibă niciodată o alianţă cu Mircea Geoană
„Faptul că eu, în acelaşi timp, mă confrunt în această campanie electorală cu Mircea Geoană, cu PSD, sper că nu este greu de înţeles. Nu am nici un fel de obligaţie să trec sub tăcere minciunile pe care domnul Mircea Geoană ni le-a spus şi le-a spus tuturor românilor, n-am nici un fel de obligaţie să trec sub tăcere numele, oamenii, grupurile care se află în spatele lui Mircea Geoană şi care ar conduce România, de fapt, dacă Mircea Geoană ar ajunge preşedinte, pentru că nu am avut niciodată şi nu am cu Mircea Geoană şi cu PSD vreo alianţă“.
20 noiembrie, dezbaterea IPP: Primul atac al serii, Antonescu împotriva lui Geoană
Crin Antonescu: Dincolo de reproşuri, vreau să vă spun că pentru mine sunteţi un demagog.
Mircea Geoană: Domnule Antonescu, v-am menajat în campanie, dar acum săriţi calu’!
Crin Antonescu către Geoană: Care este salariul lui Ionuţ Costea, directorul de la Eximbank şi cumnatul dumneavoastră?
Geoană către Antonescu: Ce motive v-au determinat să intraţi într-o alianţă parlamentară conjuncturală cu PSD şi UDMR?
Antonescu: E nevoie câteodată de compromisuri.
Crin Antonescu: Salariul cumnatului domnului Geoană este de 900.000.000 de lei vechi pe lună. Nu aceasta e problema, că are salariul atât de mare faţă de un pensionar.
Crin Antonescu: Domnule Geoană, ne-aţi mâncat 20 de ani din viaţă şi mai vreţi încă 20. Când aţi venit la guvernare, aţi spus că alocaţi agriculturii 4%, aţi alocat 1,7%.
Crin Antonescu: Ajutaţi-mă să trec de Mircea Geoană în turul 2 pe 22 noiembrie! Nu mă trage nimeni de sfori, nu m-a ajutat nimeni să ajung până aici. M-am bătut şi suntem foarte aproape de victorie. Vă rog, pe 22 noiembrie, arătaţi-vă! Cred că suntem foarte mulţi. Doamne ajută!

Luminiţa PÂRVU, HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

97 COMENTARII