12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn alegător din Filiaşi a rupt buletinele de vot

Un alegător din Filiaşi a rupt buletinele de vot

Poliţiştii din Filiaşi au fost sesizaţi în această dimineaţă despre faptul că R.Ion, de 40 ani, din aceeaşi localitate, a rupt buletinele de vot care fuseseră înmânate concubinei sale, C.Nicoleta, de 18 ani.
La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare, care a constatat că R.Ion s-a prezentat împreună cu concubina sa C.Nicoleta, la secţia de votare nr. 221 pentru a-şi exercita dreptul la vot, cei doi au primit buletinele de vot pentru alegerea preşedintelui şi pentru referendum după care au intrat în cabinele de vot.
R.Ion, după ce şi-a exprimat dreptul de vot şi a introdus buletinele în urnă, a intrat în cabina unde era concubina sa, pentru a o ajuta să voteze, pe motiv că aceasta nu ştie să citească.
Observând acest fapt, preşedintele secţiei de votare a intervenit şi i-a adus la cunoştinţă că este interzis ca două persoane să intre în aceeaşi cabină de vot. Furios, R.Ion a luat cele trei buletine de vot din mâna concubinei şi le-a rupt. Imediat, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare a solicitat sprijinul jandarmului de serviciu, a informat BEJ Dolj, care a recomandat anularea buletinelor de vot rupte şi reţinerea acestora de către preşedintele secţiei. Nicoletei C. i-au fost înmânate alte buletine de vot, iar aceasta şi-a exercitat dreptul de vot, în condiţiile legii.  Persoanei în acuză i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales”, şi „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum”şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi, care a acordat număr unic.
Urmează ca, în termen de 5 zile, dosarul constituit să fie declinat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, competent cu soluţionarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII