17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi ei sunt ai noştri

Şi ei sunt ai noştri

Vineri, la Casa de cultură „Traian Demetrescu“, s-a încheiat o expoziţie deosebită organizată de World Vision România – Biroul Zonal Dolj, împreună cu şase grădiniţe din Craiova.
Lucrările expuse au fost realizate de copiii cu dizabilităţi, beneficiari World Vision, şi de micuţii din grădiniţele de masă. Aşa cum a precizat Corina Şuţă, purtător de cuvânt al WV – Dolj, scopul expoziţiei a fost dublu: „Pe de o parte, am încercat să sensibilizăm vizitatorii cu privire la situaţia copiilor cu dizabilităţi, iar pe de altă parte, să le oferim doritorilor posibilitatea de a face donaţii pentru continuarea desfăşurării activitaţii Centrului de Intervenţie Timpurie pentru copiii cu dizabilităţi susţinut de World Vision România“.
Cum era de aşteptat, vizitatorii nu au întârziat să apară şi să răspundă dorinţelor organizatorilor. „Am ales de aici o decoraţiune pentru pomul meu de Crăciun. Este făcută de un copil şi din acest motiv este specială pentru mine. M-au impresionat mai ales măiestria şi minuţiozitatea cu care copiii cu dizabilităţi şi-au confecţionat lucrările“, a declarat Angela Allot, vizitatoare şi voluntară a Centrului de Intervenţie Timpurie pentru copiii cu dizabilităţi.

Serbare de final

Unităţile de învăţământ preşcolar implicate în această activitate au fost: Grădiniţa Nr. 31, Grădiniţa Nr. 43, Grădiniţa Nr. 59, Grădiniţa Nr. 45, Grădiniţa „Pinocchio“ şi Grădiniţa „Sfânta Ana“. „Cadrele didactice au participat cu plăcere la realizarea acestei acţiuni iniţiate de World Vision sperând să aducă un strop de fericire în sufletul copiilor cu nevoi speciale. Părinţii şi copiii au înţeles necesitatea de a ne sprijini atât în realizarea acestor lucrări, cât şi în acordarea unui sprijin material destinat unor suflete de copii“, a spus Ionela Corina Ungureanu, educatoare la  Grădiniţa Nr. 31 din Craiova.
Organizarea acestui eveniment reprezintă încă un pas în colaborarea pe care World Vision România a avut-o în ultimii ani cu grădiniţele şi şcolile partenere. Bucuria copiilor de a realiza aceste lucrări a fost deplină şi a atins apogeul vineri, într-o serbare dedicată tuturor şi care a avut loc în sala de festivităţi a Liceului Energetic din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS