16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColiziune între opt maşini pe DN 7

Coliziune între opt maşini pe DN 7

* Şapte persoane au fost rănite. Printre victime se numără trei sportive de la o  echipă feminină de baschet din Braşov-

Două accidente, produse unul după altul, astăzi dimineaţă, pe Drumul Naţional (D.N.) 7, între Deva şi Simeria, au provocat haos pe această arteră de circulaţie. Evenimentele rutiere s-au soldat cu şapte victime şi au paralizat complet traficul mai bine de o oră, în zonă formându-se coloane de maşini, întinse pe distanţe de câţiva kilometri, pe ambele sensuri de mers. În accidente au fost implicate mai multe maşini, printre care şi un autocar în care se afla o echipă de baschet feminin din Braşov, dar şi un microbuz al Penitenciarului Bârcea Mare, ce transporta angajaţi ai instituţiei spre Simeria.

Primul accident de circulaţie a avut loc puţin după ora 8, în zona trecerii la nivel cu calea ferată din apropierea oraşului Simeria. În accident au fost implicate un autoturism, o autobasculantă, un autotren şi un autocar în care se afla o echipă de baschet feminin din Braşov, evenimentul rutier producându-se din cauză că şoferii celor patru autovehicule nu au păstrat distanţa de mers în condiţii de vizibilitate redusă datorată ceţii, dar şi a carosabilului acoperit cu mâzgă. Vinovat de producerea accidentului, se pare că, a fost şoferul autobasculantei, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, şi a tamponat din spate autoturismul Opel. În urma impactului, maşina a fost proiectată în afara părţii carosabile, lovind autobuzul cu sportive, iar acesta, la rândul său, s-a tamponat cu camion ce era staţionat, în coloană. La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii, ambulanţa, paramedicii SMURD de la Deva şi de la Simeria. Trei dintre sportive, au primit îngrijiri medicale şi au fost transportate la spitalul din Deva, pentru investigaţii suplimentare, cu ambulanţele SMURD şi ale serviciului judeţean. Alte două persoane, aflate în autoturismul implicat în accident, au fost transportate la spital, două dintre victime fiind mai grav rănite.
    
Tamponare cu repetiţie

Circa un sfert de oră de la producerea primului accident, în timp ce răniţilor li se acordau primele îngrijiri medicale, iar poliţiştii efectuau măsurători la faţa locului, la aproximativ cinci sute de metri distanţă a avut loc un alt eveniment rutier. De data aceasta, au fost implicate alte patru maşini, printre care şi un microbuz plin cu angajaţi ai Penitenciarului din Bârcea. Două persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Din cauza celor două accidente de circulaţie, traficul pe D.N. 7 a fost blocat pe ambele sensuri aproape o oră şi jumătate, până cand s-a reuşit scoaterea autoturismelor în afara părţii carosabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS