22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSemnalizare rutieră ignorată în favoarea ornamentelor

Semnalizare rutieră ignorată în favoarea ornamentelor

Municipalitatea s-a grăbit să monteze ornamente de sărbători pe stâlpii din centrul oraşului, dar, în timpul ce înfrumuseţa strada A.I. Cuza, pe care se află sediul primăriei, a uitat de „mărunta“ problemă a semnalizării rutiere. Cine ar avea nevoie să vadă ce culoare are un semafor dintr-o intersecţie din centrul oraşului când avem ornamente albastre pe stâlpi? Reprezentanţii primăriei au aflat de problema creată pe una dintre cele mai circulate artere din oraş în momentul în care au fost întrebaţi de presa locală de ce nu s-a ţinut cont de regulile de semnalizare rutieră atunci când s-au montat ornamentele.
Legea, în speţă Codul Rutier, prevede la articolul 30, alineatul 7 că „se interzic: amplasarea, în zona drumului public, de construcţii, panouri sau dispozitive ce pot fi confundate cu indicatoarele sau cu instalaţiile ce servesc la semnalizarea rutieră ori realizarea de amenajări sau alte obstacole care sunt de natură să limiteze vizibilitatea ori eficacitatea acestora, să stânjenească participanţii la trafic sau să le distragă atenţia, punând în pericol siguranţa circulaţiei“. Cât de important să fie Codul Rutier în comparaţie cu ornamentele primăriei? Iată un exemplu în fotografia alăturată: semaforul din intersecţia străzii A.I. Cuza cu strada Unirii, unde e clădirea primăriei de la fostul Palace, este ascuns în spatele unui ornament, iar culoarea pe care o indică este vizibilă numai de la câţiva metri înainte de colţul intersecţie, respectiv una dintre benzile de circulaţiei ale străzii Unirii.

Rutiera s-a sesizat în urma întrebărilor presei

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au promis că vor efectua controale.
„Ca urmare a reclamaţiilor primite din partea mass-media, Poliţia Rutieră s-a autosesizat şi se vor face verificări. Dacă se constată că ornamentele obstrucţionează vizibilitatea indicatoarelor rutiere, vor fi luate măsuri şi acestea vor fi îndepărtate“, a declarat comisar Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
Pe de altă parte, punctul de vedere oficial al Primăriei Craiova, comunicat de către Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, este că deja s-au luat măsuri. „Acolo unde globurile ornamentale amplasate pe stâlpii de iluminat obturau semnele de circulaţie sau semafoarele, acestea au fost repoziţionate astfel încât nici un incident rutier nedorit să nu se petreacă din acest motiv“, a fost răspunsul lui Carmen Licu. Cât de repoziţionate au fost globurile ornamentale puteţi vedea din fotografia alăturată!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII