13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Ştrand cât bugetul

Proiectul modificat al complexului de agrement acvatic din Lunca Jiului, estimat la peste 18 milioane de euro, a primit votul consilierilor craioveni.

Consilierii municipali craioveni au votat joi proiectul Water Park, de amenajare a unui complex acvatic în Parcul Tineretului, din Lunca Jiului, investiţie de peste 72 de milioane de lei (18 milioane de euro), comparabilă cu veniturile proprii ale municipalităţii pe un an. Singurul consilier care a votat împotrivă, Dan Cherciu, nu este de acord cu investiţia, pe care nu o găseşte prioritară. Ceilalţi câţiva consilieri craioveni care s-au arătat sceptici în privinţa oportunităţii investiţiei din Faţa Luncii s-au lăsat repede lămuriţi de primarul Antonie Solomon că proiectul face toţi banii. Obiectivul aprobat joi depăşeşte fondurile estimate prin proiectul iniţial, de 42 de milioane de lei. Oficialii au explicat însă că este vorba de modificarea soluţiilor tehnice, între acestea cea mai vehiculată fiind ansamblul acoperit de bazine, care este şi cel mai scump dintre elementele complexului acvatic. Potrivit primarului Solomon, bazinele acoperite vor fi funcţionale tot anul, şi nu doar în sezonul estival. Jumătate din costuri se preconizează să fie acoperite printr-o finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa 5. Cealaltă parte va fi suportată în mare măsură de craioveni, prin taxe şi impozite, cu dobândă, banii urmând să fie obţinuţi printr-un credit bancar.

Acces costisitor

Spre deosebire de proiectul iniţial al ştrandului din Luncă, Water Park nu ne lămureşte cât trebuie să plătească un craiovean, pe lângă taxe, impozite şi dobânzi, ca să acceadă în complexul de agrement acvatic. Trebuie menţionat că, în varianta iniţială, de 42 de milioane de lei, fără bazine acoperite şi implict fără costuri de încălzire şi de întreţinere, tariful de intrare era estimat la 50 de lei de persoană pe zi, cu diverse reduceri pentru copii, respectiv 150 de lei în medie pentru o familie cu doi copii minori. La care nu au fost adăugate cheltuielile iminente din interiorul complexului, în care va funcţiona şi un restaurant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

138 COMENTARII