18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBal caritabil la UMF Craiova

Bal caritabil la UMF Craiova

Balul Bobocilor Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova a avut loc joi seară, la Casa Studenţilor. Emoţiile au fost mari pentru studentele din anul I care au concurat pentru cea mai frumoasă boboacă. Atmosfera a fost întreţinută de trupele ADN şi Sistem. În spatele întregii petreceri a stat însă un gest de suflet, o campanie umanitară a studenţilor medicinişti pentru colega lor, Claudia, diagnosticată cu o boală malignă. „Mii de studenţi au răspuns invitaţiei, iar banii strânşi în urma vânzării biletelor de intrare vor fi donaţi colegei noastre, Claudia Chelan, studentă în anul VI la Medicină Generală. Preţul unui bilet a pornit de la şapte lei, însă am avut surpriza plăcută să constatăm că mulţi dintre colegii noştri au plătit înzecit pentru a contribui la salvarea unei vieţi. Claudia a fost diagnosticată la începutul acestui an cu o boală malignă a ganglionilor limfatici – un tip rar de limfom“, a spus Alexandra Dincă, coordonatoarea Departamentului Media, din cadrul UMF.
Gestul colegilor Claudiei Chelan nu se opreşte însă aici. Aceştia au înfiinţat un blog – http://claudiachelan.wordpress.com/- , în care prezintă impresionanta poveste a tinerei: „Visul ei este să devină doctor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă. Are un suflet bun şi cald şi este iubită nu numai de colegi, ci şi de profesori, fiind unul dintre cei mai buni studenţi din generaţia ei. Nu ai cum s-o cunoşti şi să nu o iubeşti. În ochii ei albaştri nu se regăseşte decât bunătate, dăruire şi modestie. De când a primit cumplita veste, a început lupta cu boala de una singură, tacit şi fără sprijinul celor din jur, nedorind să îşi împovăreze colegii şi prietenii. În această perioadă, deşi a urmat o cură puternică de chimioterapie, nu a lipsit de la facultate şi nu a trezit suspiciunea apropiaţilor. Mai mult, atunci când colegii îi admirau noua coafură, care era, de fapt, rezultatul tratamentului, ea găsea puterea să zâmbească“.
Claudia Chelan are nevoie de transplant de măduvă cu celule stem, tratament al cărui cost este estimat la 150.000 de euro. Toţi cei care doresc să contribuie la salvarea Claudiei o pot face donând orice sumă în următoarele conturi, a căror titulară este Claudia-Valeria Chelan.
Gazeta de Sud va reveni săptămâna viitoare cu povestea impresionantă de viaţă a Claudiei Chelan.

Cont în LEI
Cont: 2511.A13.0.2056579.0138.ROL.3
IBAN: RO52RNCB0138020565790003
Cont în EURO
Cont: 2511.A13.0.2056579.0138.EUR.4
IBAN: RO25RNCB0138020565790004

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII