22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Un mort şi şapte răniţi într-un accident rutier

Vâlcea: Un mort şi şapte răniţi într-un accident rutier

În această dimineaţă, la ora 00.35, pe Valea Oltului, între localităţile Lotrişor şi Călimăneşti, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor şapte. În accident au fost implicate patru autovehicule: un Autotir IVECO, un autocar SETRA, un autoturism Peugeot şi o autoutilitară Volskwagen.
Evenimentul a avut loc pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă periculoasă. Şoferul unui autotir, Nicu D., de 42 de ani, din Constanţa, care circula dinspre Râmnicu Vâlcea către Sibiu, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga semnalizată corespunzător cu panouri succesive, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat pe sensul opus, intrând în coliziune frontală cu un autocar condus de Lurian B., de 66 de ani, din comuna Gârda de Jos, judeţul Alba. Între autocar şi versantul muntos a fost surprins un autoturism condus de Emil P. , de 39 de ani, din municipiul Piteşti, care circula în aceeaşi direcţie de mers cu autocamionul. Din spate, autocarul a fost lovit uşor de o autoutilitară condusă de Drăgan G., de 33 de ani, din Timişoara.
Emil P., conducătorul autoturismului, a murit pe loc, iar Laurean B., conducătorul autocarului, a fost grav rănit, fiind diagnosticat cu „amputaţie traumatică gambă stânga, fractură col femural stâng, fractură platou tibial drept, politraumatism prin accident rutier, stare critică”. Fiica conducătorul autocarului Laura B., de 24 de ani, a fost de asemenea grav rănită. Au mai fost accidentaţi Nicu D., conducătorul autocamionului, diacnosticat cu „TCC acut închis, plagă scalp parietal stâng”, Alexandra B., de 24 de ani, din comuna Gârda de Jos, judeţul Alba, prezentând „traumatism gambă dreapta prin accident rutier”, Maria P., de 18 ani, din comuna Gârda de Jos, judeţul Alba – „contuzie abdominală prin accident rutier”, Ion C. (58 ani) şi Cosmina C. (31 ani) – „TCC acut închis”, ultimele patru persoane fiind pasagere în autocar.
Circulaţia a fost întreruptă pe ambele sensuri, între ora 00.35, ora producerii accidentului şi ora  5.00 – ora degajării autovehiculelor de pe carosabil şi deblocarea traficului pe un singur sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS