17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePesedişti de la deconcentrate, „pensionaţi“

Pesedişti de la deconcentrate, „pensionaţi“

Demiterile pesediştilor din conducerea instituţiilor descentralizate continuă. Prefectul de Dolj spune că, faţă de ce a anunţat oficial ieri, ar exista şi alte demiteri, dar responsabilii de deconcentrate din ministere sunt greu de găsit.

Prefectura Dolj a anunţat ieri că a primit oficial ordinele prin care cei trei directori din fruntea Casei Judeţene de Pensii au fost eliberaţi din funcţii. Totodată, Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) a fost „decapitată“ prin demiterea directorului coordonator şi desfiinţarea postului adjunctului, iar Gheorghe Marinescu, cel care proteja consumatorii doljeni înainte de a fi numit adjunct la Direcţia Vamală, a revenit la OJPC, în locul lui Petrică Dumitrescu. În ordinele de demitere care îi nominalizează pe Marin Forţan, directorul coordonator al Casei de Pensii Dolj, şi pe cele două directoare adjuncte, Oana Bică şi Eugenia Filimon, se arată că, din 14 octombrie, contractele lor de management încetează. „Ordinul a venit marţi, la ora 20.00, pe fax. Nu se menţionează decât faptul că încetează contractul de management cu data de 14 octombrie. Mă voi consulta cu ceilalţi colegi aflaţi în situaţii asemănătoare şi o să contest în instanţă“, a declarat Oana Bică. Potrivit prefectului de Dolj, Eugen Georgescu, la conducerea Casei de Pensii a fost numit Daniel Baciu, „până la ocuparea postului prin concurs“.

Administraţie de râsul curcilor

Nebănuite sunt căile administraţiei în România: spre deosebire de situaţia de la Casa de Pensii, DJT Dolj are ca şef… un director demis. Andy Dunoiu a primit ordinul de eliberare din funcţie de la începutul acestei luni, dar i-a acordat acestuia un „preaviz“ până pe 21 octombrie. Între timp, adjunctul DJT Dolj, Ilie Gheorghe, a fost dat afară prin desfiinţarea postului, iar Dunoiu a intrat în concediu medical, aşa că, de fapt, instituţia este condusă în prezent de contabil. Prefectura Dolj nu a menţionat nimic despre Clubul Sportiv Municipal (CSM), condus de Dan Magla, care, potrivit propriilor declaraţii, a primit ordinul prin care este demis din funcţie, având acelaşi „termen“, 21 octombrie. Ca şi la DJT, postul adjunctului CSM, Ştefan Niculescu, a fost desfiinţat. În ceea ce priveşte Protecţia Consumatorilor, pesedistul Petrică Dumitrescu, aflat în concediu, a fost înlocuit printr-o modalitate mai ciudată: fostul şef de la OJPC, Gheorghe Marinescu, a fost suspendat din funcţia de director coordonator adjunct la Direcţia Vamală şi, prin ordin, i s-a dat drept de semnătură în calitate de director coordonator la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor.

Prefectura caută secretarii de stat din ministere

Prefectul Eugen Georgescu a declarat că, din informaţiile sale, mai există şi alte ordine de demitere, dar că directorii vizaţi le ţin „pitite“. Brambureala din administraţie a făcut în aşa fel încât „guvernul“ din teritoriu să întâmpine dificultăţi în a descoperi cine sunt responsabilii de la Bucureşti.
„După informaţiile pe care le deţin, mai sunt ordine, dar se pare că nu vor să le aducă la prefectură. Acestea sunt emise în zona asta, a organismelor de plată, pe fonduri europene. La toate ministerele s-a redus numărul secretarilor de stat, astfel încât s-au cumulat instituţiile şi e greu până îi găsim pe cei care sunt responsabili. Fiecare instituţie deconcentrată ţinea de câte un secretar, iar prin micşorarea numărului de secretari aceste instituţii s-au cumulat şi s-au împărţit pe numărul de secretari rămaşi. Acum trebuie să-i găsim pe cei responsabili“. Prefectul de Dolj a adăugat că va efectua verificări la instituţiile deconcentrate. „Am dispus azi de dimineaţă (ieri-n.r.) să vedem cu ce efective se desfăşoară activitatea în deconcentrate. Se analizează activitatea fiecăruia în raport cu contractul de management. Ce au avut de făcut şi ce au realizat“, a mai spus Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII