28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞtrandul Luncii, moft dedicat

Ştrandul Luncii, moft dedicat

Amenajarea ştrandului din Lunca Jiului îi va costa pe craioveni peste 42 de milioane de lei (420 de miliarde de lei vechi), conform unui deviz întocmit de proiectanţi pentru primărie. Calculele au fost făcute la un curs de 3.9372 lei/euro, înregistrat pe 17 decembrie 2008. Catalogat ca a doua fază a proiectului de amenajare a Parcului Lunca Jiului, ştrandul va fi, cel mai probabil, construit tot de firma Delta ACM ‘93, care a câştigat prima fază şi care a contractat şi lucrări de circa 120 de milioane de lei în infrastructura rutieră a Craiovei.
Toţi contribuabilii din Bănie vor plăti pentru construcţie, prin taxe şi impozite, puţini se vor putea bucura însă de ştrand, din cauza tarifelor de intrare. Conform analizei cost – beneficiu, pentru ca jucăriile acvatice şi barurile să fie exploatate adecvat şi să se mai şi recupereze investiţia, tariful de intrare la ştrand va fi de 50 de lei de persoană.
„Tariful utilizat în calcularea veniturilor realizate de primărie pentru intrarea la ştrand a fost calculat în funcţie de costurile necesare pentru exploarea curentă a investiţiei şi recuperarea ei (şi) este de 50 lei/persoană adultă. Copiii sub trei ani au intrare gratuită, iar cei între trei ani şi zece ani au reducere 50%“, se arată în varianta „cu investiţie“ din analiza cost – beneficiu realizată la cererea Primăriei Craiova. O familie cu doi copii între trei şi zece ani va trebui să plătească 150 de lei pentru o baie la câteva sute de metri de rampa de gunoi de la Mofleni. În a doua variantă, „fără investiţie“, în care se înregistrează venituri mult mai mici, deoarece, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ, activitatea de prestare de servicii de agrement este mult inferioară celei prestate în varianta „cu investiţie (prima – n.r.)“, intrarea va costa 20 de lei pentru un adult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

48 COMENTARII