19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUdrea dă din fond în Luncă

Udrea dă din fond în Luncă

Ministrul interimar al mediului, Elena Udrea, a făcut rost de o hotărâre de guvern de care însuşi guvernul pare să nu ştie.
Dacă ar fi să ne luăm după comunicatul postat pe portalul Ministerului Mediului, „La propunerea ministrului interimar al mediului, Elena Udrea, guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, 7 octombrie 2009, o hotărâre de aprobare şi finanţare a 183 de proiecte aparţinând administraţiilor publice locale din toate judeţele ţării, în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 123 de milioane de lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu“.
Craiova ar primi, graţie hotărârii menţionate, două milioane de lei pentru modernizarea zonei verzi din Lunca Jiului, în baza unui proiect depus şi aprobat în 2008. Cele două milioane de lei, de care anul trecut primarul Craiovei, Antonie Solomon, spunea că nu are nevoie, reprezintă a zecea parte din sumele deja alocate din bugetul local pentru amenajarea Parcului Lunca Jiului în acest an şi a douăsprezecea parte din suma totală pe care Solomon vrea să o bage în parc prin construirea unui aqualand, în 2010.
Parcul Lunca Jiului, botezat recent Parcul Tineretului, este o piesă importantă pentru trioul Udrea, Solomon, Băsescu, preşedintele fiind invitat la inaugurarea acestuia, pe 24 octombrie, cu o săptămână înaintea începerii campaniei electorale pentru prezidenţiale. Tot prin hotărârea invocată de Ministerul Mediului, în Dolj ar trebui să mai vină 456.655 de lei la Goicea, pentru modernizarea şi extinderea parcului, şi 439.925 de lei la Călăraşi, pentru amenajarea parcului comunal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII