22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDr. Goga: În viaţa mea n-am cerut un leu!

Dr. Goga: În viaţa mea n-am cerut un leu!

Tribunalul Dolj a respins ieri cererea de punere în libertate a doctoriţei Valentina Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii Dolj, arestată preventiv pentru luare de mită.
Dr. Goga a depus marţi, prin avocaţi, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Solicitarea a primit termen pentru a doua zi.
Ieri, Valentina Goga a fost scoasă de două ori la plimbare cu duba poliţiei. Mai întâi de dimineaţă, când poliţiştii au luat-o din arest şi au condus-o la Tribunalul Dolj, pentru a face cale întoarsă după doar câteva minute, pentru că nu era nici o sală de judecată liberă, în care să se judece procesul. În jurul orei 14.00, doctoriţa a fost luată din nou din arest şi dusă la tribunal, unde a încercat să-l convingă pe judecătorul Bogdan Diaconescu de faptul că lăsarea ei în libertate, chiar şi sub strict control judiciar, nu prezintă pericol pentru societate şi nu influenţează mersul anchetei. „În viaţa mea n-am cerut un leu! Jur pe ce am mai scump, jur pe orice!“, i-a spus doctoriţa magistratului, cu ochii în lacrimi, încercând să pară cât mai convingătoare.

Aceeaşi instanţă, opinii diferite

Contrar aprecierilor colegei sale Amalia Moleanu, care respinsese cererea de arestare preventivă, apreciind flagrantul de luare de mită drept „o clasică provocare poliţienească“, ce n-ar trebui să aibă efecte juridice, judecătorul Bogdan Diaconescu a considerat că există suficiente probe pentru ca doctoriţa Goga să rămână în spatele gratiilor, dispunând ieri respingerea cererii acesteia de eliberare sub control judiciar. În plus, a obligat-o pe Valentina Goga să plătească statului cheltuieli judiciare.
Decizia finală urmează să fie luată însă tot de Curtea de Apel Craiova, unde se va judeca recursul formulat tot ieri, imediat după pronunţarea Tribunalului Dolj, de avocaţii doctoriţei.  Mandatul de arestare pentru 15 zile, pe numele Valentinei Goga, a fost emis tot de Curtea de Apel Craiova, după ce tribunalul respinsese propunerea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII