9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea, oraşul hingherilor

Vâlcea, oraşul hingherilor

Cetăţenii din Râmnicu Vâlcea vor primi 50 de lei pentru fiecare câine pe care îl vor preda la Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiu, conform unei decizii de ieri a consilierilor locali.
Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat că a propus consilierilor acest amendament la Regulamentul privind funcţionarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, deoarece metodele folosite anterior pentru a strânge câinii nu au fost eficiente.
„Am înfiinţat un centru modern pentru aceşti câini şi a costat în jur de 400.000 de lei. Am cheltuit 80.000 de lei pentru armamentul de tranchilizare, am făcut apel la înţegerea populaţiei. Însă, de multe ori, încercând să adune câinii vagabonzi, angajaţii primăriei sunt loviţi cu pietre, huiduiţi, li se toarnă apă fiartă în cap de la etaj şi nu o dată am fost împiedicaţi de protestele asociaţiilor de protecţie a animalelor“, a spus primarul.
Potrivit noului regulament, câinii fără stăpân pot fi capturaţi de persoane cu domiciliul sau reşedinţa în Râmnicu Vâlcea. Conform municipalităţii, în Râmnicu Vâlcea sunt în jur de 1.500 de câini fără stăpân.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII