15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Înşelaţi cu gazul?

Mehedinţi: Înşelaţi cu gazul?

Firma Mehedinţi Gaz, care se ocupă cu alimentarea cu gaze în Drobeta Turnu Severin, a sistat lucrările, care au început în urmă cu doi ani. Pentru alimentare, oamenii au plătit între 5.000 şi 7.500 de lei pe familie. Acum ar fi trebuit să urmeze etapa alimentării, însă firma este în imposibilitate de a continua lucrările, din cauza datoriilor pe care Mehedinţi Gaz le are de recuperat de la rău-platnici, doar 20% dintre solicitanţi fiind racordaţi.  
„Am investit în afacere trei milioane de euro şi noi încasăm lunar sub 1.000 de euro. Avem de primit 1.600.000 de lei, în principal de la platformele industriale, care sunt în criză. Afacerea cu gaze în Drobeta Turnu Severin este nerentabilă“, a spus Leonard Veselu, contabilul firmei Mehedinţi Gaz.
Din cei 1.600.000 de lei pe care firma îi are de primit de la datornici, 1.400.000 de lei reprezintă datoria Combinatului de Celuloză şi Hârtie Celrom, aflat în insolvenţă.
Oamenii sunt disperaţi la gândul că vor rămâne fără gaze.
„Sper că este o chestiune de moment, pentru că noi nu am plătit. Am vrut să scăpăm de lemne şi acum ne iau banii şi atât. Dacă nu se poate, să ne dea banii înapoi“, a spus o pensionară.
Conducerea firmei Mehedinţi Gaz speră ca până în iarnă situaţia să se rezolve, dar cei care nu mai doresc pot depune o cerere pentru returnarea banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS