11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au împăcat cu bulevardul

S-au împăcat cu bulevardul

Constructorii s-au apucat să astupe şanţurile de pe bulevardul Gheorghe Chiţu din Craiova, care însă va fi spart pentru modernizare tot în această vară.

Una dintre bătăliile furnizorilor de utilităţi cu asfaltul aproape s-a încheiat. Primele tranşee cărora le expiră durata de viaţă sunt cele de pe bulevardul Gheorghe Chiţu, pentru care autorizaţia de spargere este valabilă până pe 14 august. După ce presa a sesizat săptămâna trecută amnezia furnizorilor care introduc reţele sub străzi, dar nu mai repară ce au fărâmat, pe bulevard au apărut instalaţiile de turnat asfalt şi poliţiştii care să dirijeze traficul auto strangulat din pricina lucrărilor. „Autorizaţia de spargere pentru bulevardul Gheorghe Chiţu este valabilă până pe 14 august, dată până la care carosabilul spart pentru introducerea reţelelor de utilităţi trebuie adus la forma iniţială. În caz contrar, firma care a introdus ţevile va fi sancţionată cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei“, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. Şoferii nu vor avea însă timp să uite coşmarul de pe bulevardul Gheorghe Chiţu, fiindcă în această lună sunt prevăzute lucrări de modernizare. De altfel, după ce şanţurile au fost acoperite, drumul a şi fost predat altui constructor. „Bulevardul Gheorghe Chiţu intră în reabilitare, conform graficului stabilit cu firma care se ocupă de infrastructura rutieră a oraşului în baza acordului-cadru“, a mai spus purtătoarea de cuvânt a municipalităţii.

Amenzi prea mici

Alte străzi din Craiova sunt încă în stare critică din pricina introducerii conductelor, cablurilor sau apometrelor, iar şoferii nu au certitudinea că vor scăpa curând de gropile din drumuri. În 2009, mai multe străzi pe care s-au executat lucrări de amenajare a reţelelor au rămas sparte mult timp după ce au expirat autorizaţiile emise de primărie. Cu toate acestea, în 2009 municipalitatea a dat numai nouă amenzi firmelor care şi-au bătut joc de şoferi. „Cele nouă amenzi aplicate în 2009 au fost între 1.000 şi 2.500 de lei şi le-au fost aplicate firmelor: Pipex Install, CEZ Distribuţie, Divert Inst, UTI Traffic Management, Sondrio, Com Rando şi Schnell Litung“, a precizat Carmen Licu. În cele mai multe dintre aceste situaţii, societăţile amendate nu s-au sinchisit să repare ce au stricat, lăsând asta în seama primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII