14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariaţii Electroputere, obosiţi cronic

Salariaţii Electroputere, obosiţi cronic

Peste un sfert din cei 2.500 de salariaţi sunt pensionabili, iar media de vârstă din fabrică este de 50 de ani, susţine sindicatul.

Salariaţii Electroputere SA Craiova suferă de oboseală cronică. Aceasta este concluzia la care au ajuns patronatul şi sindicatul, după o evaluare a celor 2.500 de salariaţi. În această perioadă, societatea craioveană trece printr-o perioadă critică, iar criza economică mondială a determinat patronatul să ceară o evaluare profesionistă a situaţiei. Prima măsură de criză ar putea fi restrângerea activităţii pe un sfert din spaţiile de producţie ale fabricii, iar 40 de hectare să fie disponibilizate pentru concesiuni şi închirieri. De asemenea, se vehiculează că aproximativ 1.000 de muncitori şi-ar putea pierde slujbele, în timp ce sindicatul nu acceptă decât o listă de cel mult 300 de disponibilizaţi. „Avem o înţelegere separată cu patronatul, anexată la contractul de privatizare, care spune că pe perioada investiţiilor, 2007 – 2012, nu se vor face disponibilizări. Ne-am putea apăra în instanţă“, a susţinut liderul sindical Aurel Bojenoiu.
În urma acestor declaraţii, unii cititori care pretind că lucrează sau au lucrat la Electroputere susţin pe forumul GdS că la fabrică mocneşte un scandal legat de evaluările care ar trebui să decidă cina va intra pe lista de disponibilizări. „S-a făcut o evaluare a angajaţilor, în special în ceea ce priveşte pregătirea profesională. Majoritatea salariaţilor sunt pregătiţi pentru ceea ce fac“, a susţinut liderul sindical Aurel Bojenoiu.
Tot el spune însă că principala problemă a angajaţilor este vârsta foarte înaintată. „Peste un sfert din salariaţi sunt pensionabili. Media de vârstă în fabrică este de 50 de ani – extraordinar de mare pentru o fabrică. Este o oboseală cronică. Media de vârstă optimă ar fi de 30 de ani“, a spus Bojenoiu. Liderul sindical afirmă că se lucrează deja la un plan de întinerire a echipei, care înseamnă susţinerea pregătirii pentru 100 de bobinatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII