14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai mare Moş Crăciun din gheaţă

Locuitorii oraşului chinez Harbin au realizat cea mai mare sculptură în gheaţă din lume, care îl reprezintă pe Moş Crăciun. După cum informează Reuters.it, sculptura are 160 de metri lungime şi 24 de metri înălţime. Realizarea sculpturii reprezentându-l pe Moş Crăciun a devenit o tradiţie a locului în cadrul festivalului gheţii, care se desfăşoară în perioada decembrie-februarie şi care a ajuns la cea de-a 24-a ediţie. „Este mai mare şi mai înalt decât anul trecut“, a declarat Tang Guangjun, unul dintre sculptori. Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, de la marginea Siberiei, este în mod normal una dintre cele mai reci regiuni din China. Temperaturile pot ajunge şi la minus 35 de grade Celsius. Efectele încălzirii globale se resimt însă şi în zona respectivă, autorităţile fiind nevoite să producă zăpadă artificială în acest an.

 

Un chirurg plastician foloseşte grăsimea pacienţilor drept combustibil

Un medic din Los Angeles, specializat în liposupţie, foloseşte grăsimea pacienţilor drept carburant pentru maşina sa. După cum informează site-ul Yahoo!News, Craig Alan Bittner a înfiinţat o clinică pe Rodeo Drive, faimosul bulevard din Los Angeles, şi susţine că foloseşte grăsimea umană pentru propulsia propriului Ford Explorer, dar şi a Lincolnului prietenei sale. „Cei mai mulţi pacienţi sunt entuziasmaţi atunci când le cer permisiunea de a le utiliza grăsimea înlăturată pe post de combustibil. Astfel, ei nu doar că reuşesc în urma liposupţiei să scape de burta proeminentă, dar contribuie şi la salvarea mediului înconjurător“, a declarat chirurgul plastician. Totuşi, descoperirea doctorului nu a impresionat autorităţile americane, mai ales că folosirea grăsimii umane pentru propulsarea vehiculelor (sau în alte scopuri) este ilegală. Clinica doctorului Brittner a fost vizitată de oficiali ai Departamentului de Sănătate din California, care au închis-o după ce descoperirea sa a fost făcută publică.

 

O casă a lui Al Capone, scoasă la vânzare

O casă ce a fost deţinută de Al Capone în cartierul muncitoresc Park Manora din Chicago a fost scoasă la vânzare cu 450.000 de dolari. După cum informează site-ul Yahoo!News, locuinţa a fost cumpărată în 1923 de gangster cu un contract semnat de mama sa, Teresa, şi de soţia sa, Mae. „Cred că această casă are încă o mare valoare istorică“, a declarat actuala proprietară, Barbara Hogsette, de 71 de ani, care a cumpărat locuinţa în 1963.

 

Gisele Bundchen a spus da

Topmodelul Gisele Bundchen se va căsători cu iubitul său Tom Brady. După cum informează site-ul Yahoo!News, vedeta de fotbal american ar fi cerut-o de soţie pe frumoasa Gisele în seara de Crăciun, iar răspunsul ei a fost afirmativ. Potrivit unor surse apropiate celor doi, evenimentul a avut loc la bordul unui avion privat, care trebuia să-i ducă pe cei doi de la New Jersey la Boston, în prezenţa părinţilor topmodelului. Gisele, de 28 de ani, fosta iubită a actorului Leonardo di Caprio, este, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes, una dintre cel mai bine plătite modele din lume.

 

Jennifer Lopez îşi spionează soţul

Cântăreaţa Jennifer Lopez urmăreşte fiecare mişcare a soţului său, Marc Anthony. După cum informează site-ul libero.it, în timp ce acesta era în turneu, a trimis un asistent al său pentru a spiona fiecare mişcare a artistului. Gurile rele spun că aceasta ar fi dovada clară că ei ar avea probleme în cuplu şi că ar traversa o perioadă de criză. Jennifer şi Marc, care s-au căsătorit în 2004 şi care sunt părinţii gemenilor Max şi Emme, au negat însă aceste zvonuri şi susţin că mariajul lor merge foarte bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS