22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSechestru pe casă înaintea Crăciunului

Sechestru pe casă înaintea Crăciunului

Anul acesta, Sărbătoriele nu vor aduce bucurie unei familii din Târgu Jiu: o bancă a pus sechestru pe casa în care locuiesc Veronica Olaru şi cei şapte copii ai săi.

 

Veronica Olaru are 41 de ani şi, în urmă cu doi ani, a fost părăsită de soţ, care a lăsat-o cu o casă ipotecată şi datorii. „A plecat după 22 de ani de căsnicie. A luat din bancă peste 4.500 de euro şi nu a mai înapoiat nici un leu. Acum, banca a pus sechestru pe casa în care locuiesc eu şi copiii mei. Nu mai ştiu ce să fac“, a spus femeia.

Reprezentanţii băncii i-au comunicat că vor pune sechestru pe o cameră pentru început, unde vor aduce o persoană în chirie. Femeii şi celor şapte copii le rămâne o singură cameră în care să locuiască.

Fetiţa cea mică are şase ani, iar băiatul cel mai mare a împlinit 18 ani şi munceşte pentru a-şi ajuta mama şi fraţii.

 

Haine de la second hand

 

Mama merge cu ziua la muncă prin vecini. „Fac rost de bani sau de alimente: îmi dau oamenii brânză, lapte, carne, slănină. Hainele copiilor le cumpăr de la ţigani, nu am altă soluţie. Copiii merg la şcoală, trăim din alocaţiile lor şi din ajutorul meu de şomaj: 440 de lei. Este foarte greu“, a spus femeia.

Înaintea Crăciunului, familia Veronicăi Olaru a primit de la Primăria Târgu Jiu alimente şi dulciuri pentru copii, dar şi un brăduţ împodobit. Acţiunea a fost organizată de Direcţia de Asistenţă Socială a primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII