22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetiţia APEL va fi supusă dezbaterii Comisiei Europene

Petiţia APEL va fi supusă dezbaterii Comisiei Europene

Petiţia Asociaţiei Patronale a Editorilor Locali (APEL) împotriva practicilor monopoliste ale Poştei Române va fi supusă dezbaterii Comisiei pentru Petiţii a Comisiei Europene.

Preşedintele APEL, Marius Stoianovici, a fost invitat să participe şi să susţină o declaraţie cu privire la problema contractelor de distribuţie presă locală prin intermediul CN Poşta Română SA, la şedinţa Comisiei de Petiţii, pe 19 ianuarie 2009, de la Bruxelles.

Petiţia înaintată de APEL în această vară a fost examinată, declarată admisibilă, fiind în conformitate cu regulamentele PE. Comisia Europeană a demarat o anchetă preliminară asupra neregulilor semnalate de APEL. Problemele cu distribuţia publicaţiilor locale au apărut în această vară, când CN Poşta Română SA a remis numai companiilor care editează presă locală contracte de distribuţie cu comisioane mărite la valori inacceptabile, fără ca acest lucru să se facă printr-o negociere între părţi. La sfârşitul lunii noiembrie, APEL şi CN Poşta Română au căzut de acord să pornească negocierile pentru noi contracte, în 2009; până atunci, distribuţia de presă locală se va face în condiţiile contractuale existente.

APEL este cea mai importantă organizaţie de presă din ţară, fiind reprezentanta a 24 de societăţi editoare de presă, cu un tiraj zilnic cumulat de peste 350.000 de copii şi o audienţă de aproximativ 1,5 milioane de cititori.

Asociaţia Patronală a Editorilor Locali

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS