18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlteanu spune că Predoiu dă dovadă de o "totală lipsă de caracter" acceptând să rămână ministru

Olteanu spune că Predoiu dă dovadă de o „totală lipsă de caracter” acceptând să rămână ministru

Liderul PNL Bogdan Olteanu a declarat aseară că nominalizarea lui Cătălin Predoiu în funcţia de ministru al justiţiei în Guvernul Boc reprezintă o recunoaştere a competenţei sale profesionale, dar faptul că a acceptat propunerea coaliţiei PD-L-PSD este o dovadă a lipsei sale de caracter.

"Nominalizarea lui Predoiu este o recunoaştere a competenţei sale profesionale de către cei care au făcut-o. Acceptarea de către domnul Predoiu a acestei nominalizări este însă dovada unei totale lipse de caracter şi a unei totatel lipse de decenţă politică faţă de partidul care l-a făcut ministru, l-a pus pe listele de deputaţi de unde a pierdut în mod lamentabil şi care a trecut acum în opoziţie", a spus Olteanu, arătând că, prin acceptarea funcţiei de ministru al justiţiei în Guvernul Boc, Predoiu nu a înţeles responsabilitatea sa faţă de PNL.

"Domnul Predoiu nu înţelege responsabilitatea sa faţă de PNL care îi recomanda să meargă în opoziţie în mod decent şi să susţină acolo unde e necesar reforma în justiţie, ca atare eu personal mâine voi solicita excluderea din partid a domnului Predoiu, care va putea să meargă acolo unde interesele domniei sale o cer", a continuat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, citat de NewsIn.

Olteanu a spus că nu ştie ca Predoiu să fi discutat cu liderii PNL înainte de a accepta propunerea coaliţiei de guvernare PD-L-PSD, dar că fostul ministru liberal al justiţiei a înşelat încrederea partidului. "Domnul Predoiu nu a înţeles acest lucru şi sper ca mâine să-l eliberăm de greaua povară a calităţii de membru PNL", a conchis Olteanu.

Cătălin Predoiu, membru PNL, a fost numit ministru al Justiţiei în februarie 2008. El a candidat la alegerile din 30 noiembrie din partea PNL în colegiului 5 pentru Camera Deputaţilor Buzău. Potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Buzău, Cătălin Predoiu  a obţinut 7.718 de voturi, adică 28,9% , în vreme ce reprezentantul PSD Marian Ghiveciu, cercetat de DNA, a obţinut 12.431 de voturi, adică 46,6%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU