18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeoană, preşedinte la Senat

Geoană, preşedinte la Senat

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a câştigat ieri preşedinţia Senatului, cu 96 de voturi pentru şi 35 împotrivă, în condiţiile în care nu a avut nici un contracandidat din partea celorlalte grupuri parlamentare. Senatorii au votat pe bază de buletine.

Conform înţelegerii dintre PSD+PC şi PD-L, social-democraţilor le revine postul de preşedinte al Senatului, urmând ca democrat-liberalii să preia conducerea Camerei Deputaţilor, post pentru care a fost deja propusă fosta Miss România, Roberta Anastase. Prin urmare, grupul PD-L din Senat nu a avut nici o nominalizare proprie pentru şefia Senatului.

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a anunţat că nici grupul său nu are vreo propunere pentru conducerea Senatului, invocând înţelegerea făcută între liderii tuturor formaţiunilor parlamentare pentru ocuparea funcţiilor din conducerea acestei Camere, deşi iniţial grupul îl nominalizase pe Crin Antonescu drept candidat la preşedinţia Senatului. Nici grupul UDMR nu a mai desemnat un candidat propriu.

 

Funcţie pentru Voiculescu

 

Liderul onorific al PC, Dan Voiculescu, a fost propus de PSD pentru vicepreşedinţia Senatului şi acceptat de PD-L, Doina Silistru – pentru postul de secretar al acestei Camere, iar Ioan Chelaru – pentru cel de chestor, a anunţat ieri preşedintele PSD, Mircea Geoană.

De asemenea, senatorii PSD i-au desemnat şi pe cei care vor ocupa şefia comisiilor din Senat ce revin social-democraţilor. Titus Corlăţean, care a pierdut cu o zi în urmă desemnarea pentru Ministerul de Externe în faţa lui Cristian Diaconescu, va fi preşedintele Comisiei de politică externă din Senat. Toni Greblă va fi preşedintele Comisiei juridice, Petre Daea – al Comisiei de agricultură, Sergiu Nicolaescu va prezida Comisia de cultură, Ion Vasile – pe cea de sănătate, iar Lia Olguţa Vasilescu va fi preşedinta Comisiei pentru egalitate de şanse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS