18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenault România consideră justificată modificarea taxei de mediu

Renault România consideră justificată modificarea taxei de mediu

Modificarea taxei de mediu şi aplicarea promptă a noilor reglementări este benefică pentru industria auto românească şi va reduce numărul importurilor de maşini vechi, a declarat astăzi director comercial Renault, Jacques Daniel. "Noile norme permit României să îşi continue procesul de înnoire al parcului auto şi sunt menite a impulsiona piaţa vehiculelor noi, aflată în cădere liberă în acest moment", a spus Jacques Daniel.

Conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), marca Renault a înregistrat pe primele 10 luni ale anului vânzări de 17.512 de unităţi, în scădere cu 27,9% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Maşini (ACEA), la nivel european, în perioada ianuarie – noiembrie 2008, marca Renault a înregistrat o scăderea de 7,3% a numărului de maşini noi îmatriculate, de la 1,124,524, cât a înregistrat în aceeaşi perioadă din 2007, la 1,042,622 unităţi. 

Guvernul a decis, la începutul lunii decembrie, triplarea taxei de auto pentru maşinile second-hand şi suspendarea din 15 decembrie a aplicării taxei auto pentru maşinile noi. Ordonanţa de urgenţă a fost publicată luni în Monitorul Oficial (MO).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII