25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandbal: Valentina Ardean, locul şase în topul marcatoarelor de la CE

Handbal: Valentina Ardean, locul şase în topul marcatoarelor de la CE

Extrema stângă a naţionalei de handbal feminin a României, Valentina Ardean Elisei, se află pe locul 6 într-un clasament al celor mai bune marcatoare de la Campionatul Mondial din Macedinia, competiţie la care tricolorele au terminat pe poziţia a 5-a, informează site-ul oficial al turneului.
Valentina Elisei Ardean a înscris 37 de goluri în 7 partide şi se află la egalitate cu Andreea Penezic (Croaţia). Pe prima poziţie în acest top se află campiona europeană cu echipa Norvegiei, Kristin Linn Riegelhuth, care a reuşit 51 de goluri.
O altă jucătoare a naţionalei, Carmen Amariei, este pe locul 5 în clasamentul eliminărilor de două minute, cu 7 astfel de sancţiuni în 7 meciuri. Pe primul loc se află Haizhutsite Inhute (Belarus), cu 9 eliminări, acumulate în doar 6 meciuri. Amariei se mai află în Top 10 şi la capitolul blocajelor reuşite, ea având la activ 9 astfel de reuşite şi ocupă poziţia a 8-a.
În clasamentul portarilor de la acest turneu final, Paula Rădulescu se află pe locul 10, cu un procentaj de 38 la sută al aruncărilor parate, în timp ce Luminiţa Huţupan Dinu ocupă poziţia a 11-a, cu un procentaj de 37 la sută.
România a încheiat Campionatul European din Macedonia pe locul 5, după ce a învins Croaţia, scor 36-33, după prelungiri. Titlul european a fost cucerit de Norvegia, în timp ce pe locurile 2 şi 3 s-au clasat Spania, respectiv Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS