25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc şi Marko au discutat despre o posibilă colaborare, după ce UDMR a anunţat că rămâne în opoziţie

Boc şi Marko au discutat despre o posibilă colaborare, după ce UDMR a anunţat că rămâne în opoziţie

Liderii PDL şi UDMR s-au întâlnit astăzi să discute despre relaţiile dintre cele două formaţiuni, fiind prima întrevedere de acest gen după ce UDMR a anunţat că nu acceptă oferta PDL de a avea reprezentanţi doar în eşalonul doi al guvernării, adică la nivel de secretari de stat.

"Avem uşa deschisă spre continuarea unor colaborări poate chiar dacă nu la nivelul secretarilor de stat, vom găsi şi vom vedea în perioada următoare ţinând de apartenenţa la familia politică comună. Am convenit că lăsăm deschisă uşa unei viitoare colaborări chiar dacă astăzi nu avem creionate elementele prin care se va concretiza această colaborare", a spus premierul desemnat, liderul PDL, Emil Boc, la finalul întâlnirii cu liderul UDMR.

Liderul UDMR Marko Bela a subliniat că Uniunea a luat deja decizia să intre în opoziţie şi nu îşi va schimba această opţiune. "Am spus de la început că ori suntem parteneri egali într-o coaliţie, ori vom fi în opoziţie. Decizie noastră e clară şi fără echivoc: UDMR va fi în opoziţie în perioada următoare şi ne pregătim împreună cu grupurile parlamentare pentru acest rol", a declarat Marko. El a adăugat, în acelaşi timp, că Uniunea vrea să aibă un dialog cu guvernanţii.

"Vom avea un dialog şi cu cei de la PDL, mai ales că facem parte din aceeaşi familie politică şi vom căuta modalităţile de a dialoga în legătură cu o serie de probleme, mai ales cele care privesc problema etnică. N-ar trebuie să sacrificăm relaţiile internetnice pe altarul unor controverse politice. Din acest punct de vedere vom încerca să avem un dialog, dar în acest timp din punct de vedere politic sunt foarte clare: UDMR va fi în opoziţie iar PDL şi PSD vor forma o coaliţie guvernamentală", a precizat liderul UDMR, citat de NewsIn. 

Marko a adăugat că nu a discutat cu premierul desemnat funcţii sau poziţii. "Colegii de la PDL şi domnul Boc ne-a propus în mod clar, ei au avut intenţia să colaborăm în cadrul acestei coaliţii, nu s-a reuşit, să încercăm să avem, în continuare un dialog. Dar acest lucru nu înseamnă că în acest moment suntem pe aceeaşi parte a baricadei. Din păcate, noi suntem în opoziţie", a susţinut Marko Bela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS