21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Am avut dreptate!

Justiţia a anulat o parte din jaful de la Staţiunea Şimnic.

La sfârşitul lunii trecute, Judecătoria Craiova a anulat hotărârea Comisiei judeţene de fond funciar Dolj prin care Staţiunii de cercetare agricolă de la Şimnic i s-au luat 390,49 ha de teren şi s-au dat localităţii Gherceşti, pentru împroprietărire. Clica de la prefectură, în frunte cu prefectul – preşedinte de comisie, merge înainte şi validează parcelarea terenurilor.
La începutul lunii septembrie 2008, Comisia de fond funciar Dolj a emis Hotărârea nr. 1300 prin care 493 ha de teren, aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea Staţiunii de cercetare agricolă Şimnic, erau luate cu japca şi date Comisiei de fond funciar Gherceşti pentru a fi folosite la împroprietărire. Majoritatea terenurilor cu pricina erau foarte aproape de punctele-cheie de dezvoltare a zonei industriale a Craiovei, adică în jurul Aeroportului Craiova, al Parcului industrial şi al Fabricii de Avioane sau la limita intravilanului Băniei, adică la celebra centură de nord. Aceeaşi procedură s-a aplicat şi pentru comuna Şimnicu de Sus, căreia i s-au dat câteva sute de hectare tot de la staţiune şi tot din domeniul public al statului. De atunci, conducerea staţiunii s-a străduit pe toate căile să explice juriştilor prefecturii că jaful pus la cale în „laboratoarele“ samsarilor de pământ din Craiova este ilegal. Nimeni nu a vrut să audă, ba, mai mult, oamenii din jurul prefectului s-au dedat la adevărate intimidări asupra directorului Constantin Glăvan, pentru a-l convinge să nu mai lupte pentru terenul statului. Nu mai punem la socoteală faptul că prefectul, în calitatea lui de preşedinte al Comisiei de fond funciar, vedea capre păscând peste tot şi nu cercetare agricolă, care, după cunoştinţele Domniei sale, ar trebui făcută ori în eprubete, ori pe nisipurile de la Dăbuleni.

Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul

Membrii comisiei de fond funciar formate din marionete ale căror sfori le-au tras Eugen Marinescu, şeful juriştilor din prefectură, şi prefectul Siviu Dumitru au ridicat mâna ca în Marea Adunare Naţională şi au aprobat împotriva firii şi a legii toate aberaţiile puse sub nasul lor. Sătul să discute cu pereţii instituţiilor de stat abilitate să apere proprietatea publică a statului, directorul staţiunii, Constantin Glăvan, s-a adresat instanţei de judecată şi a cerut anularea hotărârilor Comisiei judeţene, prin care practic unitatea s-a desfiinţat în favoarea celor două comune,  Şimnicu de Sus şi Gherceşti.
Pe 27 noiembrie 2008, instanţa de judecată s-a pronunţat şi a decis: „Anulează parţial Hotărârea nr. 1300/05/09/2008 emisă de Comisia judeţeană Dolj pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor sub aspectul constatării trecerii din domeniul public al statului în domeniul privat al localităţii a suprafeţei de 390,49 ha de teren aflat în administrarea petentei (staţiunii – n.r.)“ – Certificat de grefă emis în dosarul 188837/215/2008.

Câinii latră, ursul merge

După o astfel de pronunţare a unei instanţe de judecată despre care Comisia judeţeană avea cunoştinţă, cel puţin pentru terenurile pe care le-a dat Gherceştiului de la staţiune nu ar mai fi trebuit să emită nici un fel de gogoriţă. Hotărârea judecătorească dată în favoarea staţiunii este definitivă şi executorie, cu alte cuvinte, conducerea staţiunii o poate pune în aplicare imediat, în sensul că-şi poate lua înapoi terenurile, urmând ca în continuare să se judece recursul la Tribunalul Dolj. Pentru că prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul, la propunerea juristului Marian Mirea, Comisia judeţeană a validat vineri planurile de parcelare pentru 480,56 ha de teren. Asta, în condiţiile în care hotărârea prin care terenurile au fost luate de la Şimnic şi date la Gherceşti a fost anulată. Toţi membrii comisiei, de frica retragerii indemnizaţiei de şedinţă, au votat pentru validatea planurilor parcelare pe un teren a cărei atribuire fusese anulată cu 15 zile în urmă! Graba este mare pentru că la consiliul judeţean au sosit deja cele câteva miliarde de lei care vor fi folosite pentru cumpărarea de terenuri necesare extinderii Parcului Industrial Craiova! Dacă am crede în zvonuri, şi nu este cazul nostru, am zice că primarul din Gherceşti, Constantin Păpăroiu, aşteaptă o mare parte din aceşti bani la cotitură. Până la urmă, justiţia trebuie să facă lumină în celebrul de acum scandal Staţiunea de cercetări agricole Şimnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII