14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeza la matematică, încă un pas spre vacanţă

Teza la matematică, încă un pas spre vacanţă

Zi cu emoţii ieri pentru câteva mii de elevi doljeni din clasele terminale de gimnaziu, care au susţinut teza cu subiect unic la matematică. Teza s-a desfăşurat fără probleme în şcolile doljene, elevii primind foile cu subiecte exact la ora 12.00, conform programului stabilit de minister. „Nu au fost cazuri de fraudă, iar situaţia elevilor absenţi se va centraliza pe seară. Pentru clasa a VII-a au fost înscrişi la teză 7.067 de elevi, iar pentru clasa a VIII-a, 6.998“, a explicat Iuliana Gheorghe, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Timp de două ore, elevii a trebuit să rezolve subiectele din varianta numărul 6 extrasă de reprezentanţii ministerului şi să încerce să obţină o notă cât mai mare, care îi va ajuta la admiterea la liceu.

 

Vacanţa de iarnă, fără note la teză

 

Elevii vor fi admişi la liceu fără examen, ţinându-se cont de media generală a notelor obţinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la sută din nota finală, şi de media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la sută din nota finală. Lucrările vor fi corectate de doi profesori, fiecare dintre ei dând o notă, iar media lor va fi rezultatul final. Prima corectare o face profesorul de la clasă, care va da o notă, apoi lucrările se duc la centrele de evaluare, 500-800 la fiecare, unde vor fi corectate de alt cadru didactic. Dacă între cele două note este o diferenţă de minimum un punct, atunci preşedintele centrului de evaluare va desemna doi profesori care vor corecta lucrarea şi nota lor va rămâne definitivă. Elevii vor afla rezultatele tezelor după maximum 20 de zile, pentru că procedura de corectare a fost complicată de minister în acest an. În trei zile se vor corecta lucrările la şcoli, în patru zile – la centrul de evaluare, apoi se centralizează şi se afişează. Contestaţiile se primesc timp de şapte zile la şcoli, lucrările respective se recorectează şi, după alte trei zile, se afişează rezultatele finale. Până la vacanţă, elevii vor afla numai rezultatele tezelor la limba şi literatura română, cele de la teza la matematică de pe 11 decembrie şi de la istorie sau geografie urmând să fie afişate după vacanţa de Crăciun.

Pe 16 decembrie, elevii doljeni de clasa a VIII-a vor susţine ultimă teză, cea la istorie sau geografie, după care se vor bucura de vacanţa de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS