13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorii români de carne de porc vor afişarea ţării de provenienţă pentru carnea din import

Producătorii români de carne de porc vor afişarea ţării de provenienţă pentru carnea din import

Producătorii români de carne de porc cer ca în magazine să fie afişată ţara din care provine carnea, astfel încât consumatorul să ştie ce cumpără, a declarat astăzi pentru NewsIn directorul executiv al Patronatului Român al Cărnii de Porc, Stanca Tudor.
"Sunt ţări cum este Grecia, unde se afişează ţara de provenienţă. De doi ani cerem şi noi acest lucru, dar am fost refuzaţi pe motiv că e discriminare", a spus reprezentata patronatului. Ea a adăugat că producătorii români de carne de porc ar trebui să fie avantajaţi de scandalul dioxinei din carnea de porc importată din Irlanda, pentru că produsele autohtone sunt sigure.
Potrivit datelor furnizate de patronat agenţiei NewsIn, 70% din materia primă pentru industria de procesare a cărnii provine din import.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au anunţat miercuri că peste 130 tone de carne de porc contaminată cu dioxină au intrat în România în ultimile trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS