14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrdonanţa prin care triplarea taxei auto este amânată a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa prin care triplarea taxei auto este amânată a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care triplarea taxei de poluare auto este amânată până la 15 decembrie a fost publicată în această seară în Monitorul Oficial.

Taxa de poluare auto a fost triplată începând de luni, 8 decembrie, dar Guvernul a decis, pe fondul protestelor proprietarilor de vehicule programaţi în această săptămână la administraţiile financiare pentru plata taxei de înmatriculare, să amâne majorarea sumei de plată până la 15 decembrie, dată anunţată de altfel iniţial pentru introducerea noilor valori.

Executivul a mai decis că proprietarii de vehicule care au plătit taxa la valoarea majorată începând cu această săptămână vor primi înapoi diferenţa de bani.

Mii de persoane au aşteptat, joi dimineaţa, la direcţiile finanţelor publice judeţene pentru a plăti taxa auto la vechea valoare, însă angajaţii instituţiilor nu au putut face încasări, deoarece ordonanţa care amână triplarea taxei nu a fost publicată în Monitorul Oficial decât în jurul orei 18.20, iar softul era inoperabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU