13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiting împotriva taxei de mediu

Miting împotriva taxei de mediu

Peste 1.000 de şoferi au protestat astăzi la Zalău, împotriva triplării de către Guvern a taxei de mediu pentru înmatricularea maşinilor, coloana de maşini a protestatarilor întinzându-se pe câţiva kilometri, informează NewsIn.
Reprezentanţii a peste 100 de firme importatoare de maşini second-hand au participat la mitingul organizat împotriva triplării taxei auto de poluare. Înarmaţi cu pancarte pe care erau scrise lozinci împotriva lui Tăriceanu şi a Guvernului, oamenii s-au declarat revoltaţi de noua taxă. Pentru a atrage atenţia asupra acestui lucru, protestatarii s-au folosit şi de un coşciug, pe care erau lipite mai multe manifeste pe care scria – „Tăriceanu te-am votat iar tu ne-ai falimentat” sau „Căline, Căline, ia taxa cu tine”.
„Taxa este ilegală, abuzivă şi aberantă. În momentul în care importul de maşini a fost înlesnit, toţi am adus zeci şi poate sute de astfel de autoturisme. Iar acum ne vedem în imposibilitatea de a vinde ceva. Cumpărătorii sunt speriaţi, noi am investit zeci de mii de euro, iar acum avem banii blocaţi şi ne îndreptăm cu paşi siguri spre faliment”, a declarat Sorin Şuteu, administratorul SC Auto Lider SRL Zalău.
Nici Ioan Făgărăşan, administrator al SC Auto Mobil NLF, nu este mai liniştit atunci când vine vorba despre noua taxă auto de poluare, care intră în vigoare pe 15 decembrie. „Acest marş este împotriva noii taxe de poluare. Vrem să atragem atenţia noului Guvern care va fi format şi asupra problemele noastre. Nu e normal ca după ce am investit atâţia bani să ajungem acum la faliment”, a fost de părere importatorul.
Organizatorii mitingului au declarat că, pe data de 13 decembrie, se vor deplasa la Bucureşti, unde vor protesta împotriva noii taxei alături de alţi importatori de maşini second-hand, dar şi de cumpărători din alte judeţe. Participanţii la miting au depus şi un protest la Prefectura Sălaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS