11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarne din Irlanda, în galantarele din Dolj, Gorj, Olt, Argeş, Hunedoara, Ilfov, Sibiu şi Bucureşti

Carne din Irlanda, în galantarele din Dolj, Gorj, Olt, Argeş, Hunedoara, Ilfov, Sibiu şi Bucureşti

Peste 35 de tone de carne de porc din Irlanda, achiziţionată în perioada 24 septembrie – 22 noiembrie, a fost procesată de fabrica Diana din Râmnicu Vâlcea, a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, informează NewsIn.
Din cele 35.343 de kilograme de piept de porc, fabrica a preparat kaizer şi costiţă afumată.
Director executiv al DSVSA Valcea, Florinel Constantinescu, a declarat că stocul a fost epuizat, produsele fiind distribuite în reţeaua de comercializare din judeţul Vâlcea şi din alte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Ilfov, Hunedoara, Olt, Sibiu şi municipiul Bucureşti.
Prefectul de Vâlcea susţine că doar aproximativ  3.200 de kilograme de carne se mai află în termenul de valabilitate a produselor şi ar mai putea fi în magazine, restul de carne procesată fiind deja consumată de cumpărători sau retrasă din magazine ca urmare a expirării termenului de valabilitate.
Inspectorii DSVSA Vâlcea încearcă să identifice cantitatea de carne rămasă la comercianţi, până joi fiind deja controlate 82 din cele 91 de magazine.
Peste 130 tone de carne de porc contaminată cu dioxină au intrat în România în ultimele trei luni, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Laszlo Csutak. Potrivit acestuia, 40 de tone de carne de porc au fost descoperite la Cluj, 70 de tone în judeţele Prahova, Vâlcea şi Bucureşti, şi încă 20 de tone într-un depozit central din Bucureşti.
Potrivit ANSVSA, cele 40 de tone de carne de lucru din Cluj au fost distribuite în 24 de judeţe la 36 de firme, iar din totalul cantităţii s-au găsit 4.373 kg.
Guvernul Irlandei a ordonat sâmbătă, 7 decembrie, retragerea de la vânzare a tuturor produselor pe bază de carne de porc fabricate în ţară, din cauza unei posibile contaminări cu dioxină, o substanţă care poate cauza cancer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII