29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Steaua - România 1-4, într-un meci amical în care a evoluat şi Dorinel Munteanu

Fotbal: Steaua – România 1-4, într-un meci amical în care a evoluat şi Dorinel Munteanu

Reprezentativa divizionară a României a trecut astăzi de echipa Steaua cu scorul de 4-1, într-o partidă amicală în care a jucat 40 de minute şi antrenorul roş-albaştrilor Dorinel Munteanu, care s-a remarcat prin pasele sale de excepţie.

Golurile au fost marcte de brazilianul Arthuro (31) pentru Steaua, respectiv Gigel Bucur (48, 52, 75) şi Bicfalvi (65) pentru selecţionata divizionară, precizează NewsIn.

Steaua: Zapata (Cernea 30, Vâtcă 60) – Baciu, Rădoi (Rusu 46), Ghionea (Rada 46), P. Marin (Filip 46) – Ov. Petre (Abel Moreno 46), Tiago (D. Munteanu 52) – Nicoliţă (Semedo 46), D. Moreno (Pleşan), Toja – Kapetanos (Arthuro 2, Mustaţă 52). Antrenor: Dorinel Munteanu.

România A: Pantilimon (Tătăruşanu 46) – Dănănae, Luchin (Găman 46), Ciucă (Tudose 46), Latovlevic – Ropotan (Bicfalvi 46) – Roman (G. Bucur 46), Prepeliţă (Bourceanu 46), Deac (Cr. Tănase 46), Curtean (Varga 46) – Goga (Curtean 76). Antrenor: Victor Piţurcă.

În minutul 2 al partidei, Pantelis Kapetanos a acuzat uşoare probleme medicale, tehnicianul Dorinel Munteanu nu a dorit să forţeze o accidentare mai gravă a atacantului, astfel încât la înlocuit cu Arthuro.

Antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, a fost trecut pe foaia de joc pentru acest meci, cu numărul 40, el cerându-i permisiunea selecţionerului Victor Piţurcă pentru a face acest lucru. Antrenorul roş-albaştrilor a intrat pe teren în minutul 52 al partidei, atunci când l-a înlocuit pe portughezul Tiago. Tehnicianul Stelei s-a remercat în timpul pe care l-a jucat cu pasele lungi pe care le trimitea spre "coechipierii" săi, migi cu care punea în dificultate atât apărarea adversă, cât şi propriul atac, pentru că jucătorii nu ştiau unde o să trimită balonul Dorinel.

Antrenorul Stelei a fost protagonistul unui moment amuzant petrecut la doar câteva minute după ce a intrat. Jucătorul reprezentativei dizionare, Alexandru Bourceanu, îl urmărea pe tehnicianul stelist pe tot terenul, fapt ce îl deranja vizibil pe acesta, iar Munteanu a strigat la Victor Piţurcă: "Piţi, l-ai pus să îmi facă marcaj om la om?", replică la care selecţionerul a răspuns zâmbind: "Da, eşti omul lui".

Jucătorii Nicoliţă, Petre Marin, Ovidiu Petre, Dayro Moreno şi Rădoi, care au jucat pentru Steaua în prima repriză, au efectuat o recuperare în pauza meciului, ei făcând câteva ture de teren. Jucătorii au fost schimbaţi la începutul reprizei secunde de antrenorul Dorinel Munteanu.

Singurii jucători care nu au evoluat niciun minut, deşi au fost trecuţi pe foaia de joc, au fost Bogdan Stancu de la Steaua, respectiv Alexandru Piţurcă de la reprezentativa României.

Antrenorul naţionalei, Victor Piţurcă, a preferat să urmărească meciul de la Tribuna I, alături de secundul său Dan Apolzan şi a dat foarte rar indicaţii elevilor săi. La pauză a mers pe teren şi le-a oferit mai multe indicaţii jucătorilor care făceau încălzirea şi urmau să intre în repriza secundă. Pe de altă parte, spre deosebire de meciurile oficiale când se îmbracă în trening, Piţurcă a ales pentru acest joc o ţinută elegantă.

Într-una din lojele stadionului Steaua a fost prezent şi patronul clubului din Ghencea, Gigi Becali. Acesta l-a strigat de mai multe ori pe Alexandru Piţurcă, iar după ce acesta l-a auzit i-a spus: "Alex, din primăvară te iau la Steaua, să mai dai goluri şi pe aici, nu doar la Pandurii Tg. Jiu", iar fiul selecţionerului i-a zâmbit finanţatorului stelist. De asemenea, la meci a mai asistat şi fostul manager din Ghencea, Adrian Ilie, dar şi jucătorul Răzvan Ochiroşii, care a fost convocat la naţională pentru acest stagiu de pregătire, dar s-a accidentat în primul meci amical cu România U21, dar şi jucătorul Stelei, Vali Badea, care a fost împrumutat în Grecia la Panserraikos, grupare cu care şi-a reziliat însă contractul. Şi fostul antrenor al Stelei, Marius Lăcătuş, a fost prezent la acest joc. 

Partida a fost arbitrată de centralul Alexandru Tudor, iar el a fost ajutat de asistenţii Bogdan Velicu şi Vasile Marinescu, în timp ce rezervă a fost Aurelian Bogaciu. Alexandru Tudor a mai arbitrat şi prima partidă de verificare a echipei selecţionate de Victor Piţurcă, meci care a avut loc miercuri, la Mogoşoaia, în compania reprezentativei de tineret.

Clubul Steaua a decis ca acest meci amical să fie închis publicului, dar cu toate acestea la Tribuna a II-a a arenei din Ghencea au fost 15 oameni care au urmărit partida, cel mai probabil acestea fiind angajaţi ai clubului sau ai firmei de securitate.

Acesta a fost cel de-al doilea meci amical pe care reprezentatica divizionară pregătită de Victor Piţurcă l-a disputat în cadrul turneului de pregătire, primul dintre acestea fiind cel de miercuri, disputat la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, cu România U21, câştigat de seniori cu scorul de 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS