14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director al Complexului Energetic Turceni va fi anchetat în stare de libertate

Fostul director al Complexului Energetic Turceni va fi anchetat în stare de libertate

Fostul director al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, va fi anchetat, în continuare, de DNA, după ce Tribunalul Gorj a anulat astăzi mandatul de arestare emis de Judecătoria Tg Jiu, pe 26 noiembrie.

Mandatul de arestare pe numele lui Dumitru Cristea avea o durată de 29 de zile. Procurorii nu mai au altă cale de atac, fostul director urmând a părăsi arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Reamintim că procurorii anticorupţie îl reţinuseră, pe 18 noiembrie, pentru 24 de ore, pe directorul Complexului Energetic Turceni, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat de presă, procurori DNA au stabilit că, în cursul anului 2007, Cristea a dat dispoziţii personalului din subordine pentru a întocmi documente necesare în vederea achiziţionării, recepţionării şi plăţii unui utilaj terasier pe şenile multifuncţional, semnând documentaţia de achiziţie realizată cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice. Ulterior, s-a constatat că utilajul este uzat şi inutilizabil.

Prejudiciul produs în dauna SC Complexul Energetic Turceni SA este estimat a fi de peste  800.000 lei. Din afacere, au avut de câştigat societăţile comerciale Voron Trans SRL Mediaş şi Tutto Mobili SRL Tg-Jiu, aceasta din urmă controlată de Mugurel Surupăceanu, invinuit şi el în acest dosar. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII