15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeza cu subiect unic, fără incidente în Dolj

Teza cu subiect unic, fără incidente în Dolj

Teza cu subiect unic la limba şi literatura română s-a desfăşurat fără incidente în unităţile de învăţământ doljene. "Nu ni s-au raportat tentative de fraudă şi nici alte incidente, iar numărul absenţilor este foarte mic. La această oră Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj centralizează datele care vin de la unităţile de învăţământ" a explicat Iuliana Gheorghe, purtătoarea de cuvânt a ISJ Dolj. La teza cu subiect unic la limba şi literatura română s-au înscris 13500 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, iar 298 de profesori vor corecta lucrările.

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au avut de făcut descrieri şi de analizat texte literare la prima vedere, miercuri, la examenul de limba şi literatură română, în cadrul tezelor cu subiect unic din semestrul I, notele obţinute urmând să conteze la admiterea în liceu.
Elevii claselor a VII-a au avut de rezumat un text din Alexandru Mitru, "Consul şi Taiţa", şi de redactat o compunere în care să descrie o zi însorită de toamnă. Elevii claselor a VIII-a au avut de analizat poezia "Noapte de toamnă" de George Topârceanu şi de făcut o compunere în care să descrie un prieten de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS