17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă etapă pentru aderarea la Schengen

O nouă etapă pentru aderarea la Schengen

România prezintă vineri la Bruxelles răspunsul la chestionarul Schengen, un document ce vizează toate domeniile acquis-ului Schengen.

Ţara noastră a transmis la începutul lunii noiembrie răspunsul oficial la chestionarul Schengen, a doua etapă a procesului de evaluare, după transmiterea declaraţiei de pregătire privind aderarea la spaţiul Schengen. Răspunsurile României la acest chestionar vor fi analizate în cadrul Grupului de lucru pentru Evaluare Schengen, la Bruxelles.

Următoarea etapă va fi demararea vizitelor de evaluare în România, cu ocazia cărora echipele de experţi din statele membre Schengen vor analiza stadiul implementării acquis-ului Schengen în mod practic, în teren. Aceste vizite vor fi organizate, începând cu luna martie a anului 2009, în următoarele domenii: cooperare poliţienească, protecţia datelor personale, vize, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre şi SIS/SIRENE (Sistemul de Informare Schengen).

România şi-a fixat, împreună cu Bulgaria, obiectivul de a adera în 2011 la spaţiul Schengen. Printre avantajele aderării la spaţiul Schenghen se numără asigurarea libertăţii depline de circulaţie a cetăţenilor români în interiorul acestui spaţiu prin eliminarea totală a frontierelor şi libera circulaţie a forţei de muncă.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS