20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Steaua României“ pentru ambasadorul Taubman

„Steaua României“ pentru ambasadorul Taubman

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat ieri pe ambasadorul Nicholas F. Taubman cu Ordinul „Steaua României“ în grad de Mare Cruce, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

Şeful statului i-a mulţumit lui Nicholas Taubman pentru activitatea pe care a desfăşurat-o din decembrie 2005 în calitate de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, menţionând că aceasta se reflectă perfect în relaţia bilaterală România-Statele Unite.

„Vă mulţumesc pentru atenta şi onesta observare a realităţilor din România şi trebuie să vă spun că implicarea dumneavoastră în procesele de reformă au fost binevenite. Ţin să vă mulţumesc în mod deosebit pentru faptul că ne-aţi sprijinit enorm prin transmiterea corectă a informaţiilor către administraţia americană, astfel încât la Bucureşti s-a organizat cel mai mare summit NATO“, a spus preşedintele Traian Băsescu

Vizibil marcat de eveniment, ambasadorul Taubman, al cărui mandat la Bucureşti s-a încheiat luna trecută, a declarat că se simte onorat să primească „Steaua României“.

„Mulţi compatrioţi şi chiar salariaţi români m-au ajutat în activitate şi astfel această decoraţie a ajuns în posesia mea. Cei trei ani ca ambasador în România au fost cei mai plini de împliniri din toată cariera mea. Soţia mea, Jenny, şi eu ne întoarcem în Statele Unite cu multe amintiri frumoase legate de perioada din România, dar şi cu gândul că ne-am făcut mulţi prieteni“, a spus Taubman. Ambasadorul american a mai spus că România are în faţă „un viitor strălucit“ şi că doreşte să vadă toate schimbările din ţara noastră.

Ambasadorul Nicholas Taubman va părăsi România pe 5 decembrie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII