20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistemul de localizare a persoanelor care sună la 112 de pe telefonul mobil este funcţional

Sistemul de localizare a persoanelor care sună la 112 de pe telefonul mobil este funcţional

Toate persoanele care apelează numărul unic de urgenţă 112 de pe telefoanele mobile pot fi localizate, a declarat astăzi ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely, care a anunţat că sistemul de localizare a apelurilor din reţelele mobile este funcţional.

Karoly Borbely a declarat că Ministerul Comunicaţiilor elaborează în prezent scrisoarea de informare care va fi trimisă Comisiei Europene, în următoarele zile.

Comisia Europeană a decis, în luna octombrie, să trimită cazurile României şi Bulgariei la Curtea Europeană de Justiţie pentru deficienţele în implementarea numărului de urgenţă 112, cu un ultim termen limită de trei luni, acordat pentru remedierea situaţiei.

Cu toate că termenul limită iniţial era 1 ianuarie 2007, autorităţile române s-au mobilizat abia anul acesta pentru implementarea sistemului şi organizarea de licitaţii publice pentru softurile necesare.

Dacă sistemul de localizare a apelurilor de pe telefoanele mobile este funcţional până la 18 decembrie 2008, CE va închide automat cazul, nemaifiind nevoie de o decizie în Colegiul Comisarilor în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS