20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgiptean ascuns în toaleta unui tren rapid

Egiptean ascuns în toaleta unui tren rapid

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un cetăţean egiptean care, pentru a iesi ilegal din România, s-a ascuns în toaleta unui vagon al trenului internaţional Brasov-Budapesta.
În cursul zilei de ieri, cu ocazia controlului specific efectuat asupra trenului rapid 406-1, ce circulă pe relatia Braşov – Budapesta, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Episcopia Bihor au descoperit, ascuns în toaleta unui vagon, un bărbat care încerca să se sustragă de la controlul de frontieră.
S-a procedat la letigimarea celui în cauză, stabilindu-se că este cetăţean egiptean – Y. Hassan, de 23 ani – şi a intrat legal în România din cursul lunii iulie a.c.
Din declaraţiile acestuia, a rezultat faptul că intenţiona să ajungă ilegal în Italia, la soţie (cetăţean român) şi a apelat la această metodă, deoarece nu avea viza necesară pentru intrarea în spaţiul Schengen şi nici bani să se întoarcă în ţara de origine.  
El s-a deplasat cu trenul din Iaşi până in Oradea, unde – la plecarea trenului – s-a ascuns în toaleta vagonului, sperând că, în acest mod, va putea evita controlul de frontieră.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit egipteanului actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS