19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt morţi şi opt răniţi în urma unei explozii la mina Petrila

Opt morţi şi opt răniţi în urma unei explozii la mina Petrila

Opt mineri şi-au pierdut viaţa şi alţi opt au fost răniţi în urma unei explozii produse în această după-amiază la mina Petrila, potrivit primului raport al echipei de salvatori minieri, a declarat pentru NewsIn directorul general al Companiei Naţionale a Huilei, Daniel Surulescu.

Surulescu a spus că, deocamdată, nu se cunoaşte identitatea victimelor.

Cei opt mineri care au suferit arsuri în urma exploziei sunt internaţi la spitalul din Petroşani. Doi dintre ei sunt în afara oricărui pericol, iar ceilalţi şase se află în operaţie la ora transmiterii ştirii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut, sâmbătă, miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să constituie un grup care să coordoneze măsurile de urgenţă pe care le impune explozia de la Petrila, urmând ca aceştia să se deplaseze în zonă, a anunţat Guvernul.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu  a discutat telefonic cu directorul general al Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, Daniel Surulescu, pentru a afla exact care este situaţia de la mina Petrila şi care necesarul de sprijin, informează un comunicat al Palatului Victoria.

 Daniel Surulescu l-a informat pe premierul Tăriceanu asupra modului de intervenţie pe baza procedurilor de rigoare. Tăriceanu  a solicitat miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să sprijine eforturile salvare a minerilor blocaţi în subteran în urma exploziei produse.  În acest sens, primul-ministru le-a solicitat celor trei miniştri constituirea unui grup de coordonare care să se deplaseze de urgenţă în zonă. Grupul este  condus de secretarul de stat din Ministerul Economiei şi Fianţelor,  Viorel Palaşcă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU