28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascălii nu renunţă la grevă

Dascălii nu renunţă la grevă

Sindicaliştii din învăţământul doljean nu renunţă la proteste şi nu fac nici un fel de înţelegeri cu guvernanţii. Ei nu vor decât un singur lucru: să se aplice legea prin care salariile ar fi majorate cu 50%. După ce, la începutul acestei săptămâni, peste 5.000 de dascăli afiliaţi la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Dolj, filiala „Spiru Haret“, au făcut o grevă de avertisment de o zi, luni, 10 noiembrie, alte câteva mii de cadre didactice din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Dolj vor înceta activităţile didactice pentru două ore.

De la 12.00 la 14.00, dascălii nu vor mai scrie pe tablă decât „Grevă“ şi le vor explica elevilor ce înseamnă gestul lor. „Vom face luni o grevă de avertisment de la 12.00 la 14.00, după ce elevii din clasele primare vor termina orele. În cazul în care ceilalţi vor rămâne în clasă, aceştia vor fi supravegheaţi de cadrele didactice. Noi nu facem o grevă împotriva părinţilor şi a elevilor, ci împotriva tembelilor care nu respectă legea“, a explicat Constantin Rada, preşedintele FSLI Dolj.

Sindicaliştii de la „Spiru Haret“ vor picheta luni sediul parlamentului, protestând astfel împotriva ordonanţei de amânare a măririi salariilor pe care a emis-o guvernul. „Suntem alături de colegii noştri de la FSLI şi luni vom picheta sediul parlamentului, atunci când se va discuta ordonanţa de urgenţă. Aşteptăm să vedem ce spune Senatul şi, dacă deputaţii o vor respinge, atunci guvernul nu va avea altă soluţie decât să aplice legea“, a spus Constantin Lungulescu, vicepreşedintele SIP Dolj. Pe 18 noiembrie, cadrele didactice din ambele sindicate vor intra în grevă generală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII