14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandbal - Rimanic spune că Oltchim trebuie să debuteze cu victorie în Liga Campionilor

Handbal – Rimanic spune că Oltchim trebuie să debuteze cu victorie în Liga Campionilor

Antrenorul echipei Oltchim, Ivica Rimanic, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Larvik din Grupa C a Ligii Campionilor este unul dificil pentru că norvegiencele joacă bine în deplasare, dar elevele sale sunt obligate să debuteze cu o victorie, informează NewsIn.

"Larvik este o echipă bine organizată, ştie să dejoace apărările adverse şi evoluează foarte bine mai ales în meciurile din deplasări. Să ne amintim numai ce uşor a câştigat în primăvară Larvik la Braşov, în finala Cupei Cupelor. Toate jucătoarele sunt periculoase, multe dintre ele joacă în naţionala Norvegiei. Totuşi, sunt optimist, şi noi suntem într-o formă foarte bună şi sper să câştigăm. Este foarte important să începem grupa cu un succes, pentru că apoi urmează două deplasări dificile", a explicat Ivica Rimanic.

Tehnicianul a fost completat de interul Gabriela Szucs, care a spus că îşi doreşte o victorie în primul său meci internaţional în tricoul Oltchimului, dar care a vorbit şi despre arbitrii partidei: "Nu voi avea emoţii la meciul cu Larvik, sunt obişnuită cu partidele tari, sper să facem un meci bun. Cei doi arbitri sunt valoroşi, cât am fost la Debrecen, am câştigat cam mereu când m-au arbitrat Tajok şi Dobrovits, cred că îmi poartă noroc".

Adina Meiroşu a explicat care sunt armele echipe sale în faţa norvegiencelor: "Ne aşteaptă un meci foarte greu, suntem conştienţi de asta. Întâlnim o echipă experimentată, dar sunt sigură că dorinţa noastră de victorie şi aportul publicului ne vor aduce un rezultat bun. Cred că grupa de acum este mult mai grea decât cea de anul trecut. În sezonul trecut am avut un traseu mai lejer, am întâlnit echipe mai puţin experimentate, dar acum va fi mai dificil. Totuşi, sper să ajungem cel puţin la fel de departe ca şi sezonul trecut".

Oltchim întâlneşte duminică, la Vâlcea, de la ora 19:00, pe HK Larvik (Norvegia), în primul meci din Grupa C a Ligii Campionilor.

Meiroşu a vorbit şi despre diferenţele apărute odată cu schimbarea antrenorului la Vâlcea şi, indirect, l-a atacat pe Gheorghe Tadici: "Acum venim la antrenamente cu plăcere, există o altă colaborare cu antrenorul, care dă dovadă de mai multă înţelegere şi ne acordă mai multă libertate pe teren. O parte dintre jucătoare ne-am recăpătat încrederea pe care ne-o pierdusem".

Pe 11 iunie, după ce Oltchim a câştigat titlul de campioană a României, tehnicianul Gheorghe Tadici şi-a reziliat contractul cu gruparea din Vâlcea. Ivica Rimanic a fost numit în funcţie pe 8 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS