12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBox: Trei pugilişti români au luat medaliile de bronz la Campionatul Mondial de tineret

Box: Trei pugilişti români au luat medaliile de bronz la Campionatul Mondial de tineret

Românii Răzvan Andreiana (Dinamo Bucureşti), Dragoş Marin (CSM-Gladiatorul Iaşi) şi Aurel Manole (Călăraşi) s-au calificat, joi, în semifinalele, asigurându-şi astfel medaliile de bronz, la Campionatului Mondial de box pentru tineret ce se desfăşoară în Mexic, la Guadalajara.
Răzvan Andreiana, la categoria 54 de kilograme, l-a învins la puncte, decizie 6-1, în sferturile de finală pe Jonathan Vilarezo, din Ecuador. La categoria 57 de kilograme, Dragoş Marin l-a eliminat pe dominicanul Arias Romero, decizie 9-2, în timp ce Aurel Manole, la categoria 91 de kilograme, s-a calificat în semifinale după victoria la puncte obţinută în faţa croatului Agron Preteni, decizie 6-3.
Cei trei pugilişti şi-au asigurat medalia de bronz şi vor boxa pe 31 octombrie (n.r. 1 noiembrie în România) pentru calificarea în finală. Andreiana va boxa cu australianul Williams Timacox, Dragoş Marin îl va întâlni pe rusul Maxim Dadaşev, în timp ce Manole va încrucişa mănuşile pentru un loc în finală cu Ivan Dychko, din Kazahstan.
România a fost reprezentată în Mexic de şase pugilişti. Ceilalţi trei români, Ciprian Apodaresei (categoria 51 kg), Bogdan Juratoni (69 kg) şi Ionuţ Bodâlcu (81 kg) au părăsit competiţia în sferturile de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS