20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGiurgiu: Ţigarete descoperite într-un container cu farfurii chinezeşti

Giurgiu: Ţigarete descoperite într-un container cu farfurii chinezeşti

· Autorităţile de frontieră giurgiuvene au descoperit, în Zona Liberă Giurgiu,  aproximativ 400.000 pachete ţigări,  marca "MARLBORO",  ascunse într-un container încărcat cu obiecte ceramice. Valoarea acestora se ridica la peste 770.000 euro.
· Transportatorul – un cetaţean bulgar – este  ercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de "folosire de acte nereale la autoritatea vamală" şi "import de mărfuri purtând menţiuni false privind mărcile".
În  data de 21.09.2008, în jurul orelor 21.00, la Zona Libera Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul bulgar Stefanov L., în vârstă de 31 ani, conducător al unui automărfar înmatriculat în Bulgaria.                 Conform documentelor de însoţire a mărfii, tir-ul transporta, din portul Varna, un container încarcat cu obiecte ceramice (farfurii) din China pentru o societate comercială din Bucureşti.
În urma analizei de risc, autorităţile de frontieră au avut suspiciuni cu privire la încărcătura mijlocului de transport, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit al acestuia.    
Astfel, în container, au fost descoperite ascunse prin „metoda capac” – dupa primele două rânduri de cutii ce conţineau obiecte ceramice – un numar de 399.500 pachete de ţigări marca "MARLBORO", pentru care soferul nu poseda documente de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului bulgar lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "folosire de acte nereale la autoritatea vamala" şi "import de mărfuri purtând menţiuni false privind mărcile". De asemenea, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

    Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 2.796.500 lei (peste 770.000 euro), a fost reţinută în vederea confiscării  de către autoritatea vamală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS