16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeaţa îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri din ţară

Ceaţa îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri din ţară

La această oră circulaţia pe mai multe drumuri naţionale importante este afectată din cauza ceţii dense. Cpnfrom Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, vizibilitatea pe DN 15, în judeţul Mureş scade, pe tronsonul cuprins între Ungheni şi limita cu judeţul Cluj, sub 50 de metri, iar pe DN 2, în judeţul Suceava şi DN 1 şi DN 7, în judeţul Alba sub 100.
De asemenea, ceaţa îngreunează şi traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, între kilometrii 58 şi 73, însă vizibilitatea pe partea carosabilă este peste 100 de metri.
În acest context meteo-rutier nefavorabil, reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara acestora, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Se impune şi mărirea distanţei de siguranţă în mers între vehicule. Nu trebuie uitat că în aceste condiţii cea mai periculoasă manevră este depăşirea, iar pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să conştientizeze că pe ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS