14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece moldoveni ascunşi printre anvelope

Zece moldoveni ascunşi printre anvelope

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit, ascunşi într-un automărfar încărcat cu anvelope,  zece cetăţeni moldoveni care intenţionau să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în Franţa.
Şoferul automărfarului, cetăţean român, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.  
Azi dimineaţă, în jurul orei 7.00, la P.T.F. Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, conducător al unui autocamion care  transporta anvelope, din România în Franţa.
La controlul vehiculului, poliţiştii de frontieră români, împreună cu autorităţile maghiare, au  constatat că în compartimentul marfa, printre anvelope, se aflau ascunse zece persoane.
Din verificări a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni din R. Moldova, doi bărbaţi şi opt femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 ani. Din studiul paşapoartelor găsite asupra lor, şi în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aceştia au intrat legal în ţară, în grupuri mici, la date diferite.
În cadrul cercetărilor preliminare, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece inteţionau să ajungă ilegal în Franţa, urmând să plătească organizatorului grupului, după ce ajungeau la destinaţie, sume de bani cuprinse între 3.000 şi 3.300 euro.
Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauza li s-au întocmit dosare penale, şoferul autocamionului fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar cei zece cetăţeni moldoveni descoperiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Cercetările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru a stabili întreaga activitate infracţională a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS