13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Aplicaţie tactică la Liceul "Şt. Odobleja"

Mehedinţi: Aplicaţie tactică la Liceul „Şt. Odobleja”

O altă aplicaţie tactică, a fost desfăşurată astăzi, la orele 10.30, de către Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin, dar de această dată, la Liceul “Şt. Odobleja”. La orele 10.30., I.S.U. “Drobeta” a fost alertat prin sistemul unic de urgenţă 112, privind producerea unui incendiu la laboratorul de biologie, situat la etajul 2 al obiectivului. Până la sosirea gărzii de intervenţie formată din 6 autospeciale de intervenţie, 20 subofiţeri şi 2 ofiţeri, elevii s-au evacuat singuri, eliberând căile de acces, pentru a facilita intervenţia pompierilor.
Pompierii au ajuns în numai 6 minute de la alertare, la faţa locului constatând că incendiul se manifesta cu repeziciune, existând posinbilitatea extinderii acestuia la încăperile învecinate, precum şi la acoperiş. După ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a întregului obiectiv, s-a trecut imediat la constituirea unei echipe de căutare-salvare, astfel încât, pompierii au găsit în interiorul laboratorului incendiat, un elev, care fusese intoxicat cu fum şi se afla în stare de inconştienţă, nemaiputându-se evacua. Elevul a fos evacuat de urgenţă cu ajutorul unei tărgi, acordându-i-se primul ajutor.
În acelaşi timp, alte echipaje de pompieri au acţionat pentru lichidarea şi stingerea incendiului.
Scopul principal al acestei aplicaţii a fost atât conştientizarea elevilor asupra pericolului la care pot fi expuşi, antrenarea acestora privind evacuarea în scurt timp a clădirii, cât şi perfecţionarea pregătirii efectivelor de pompieri în executarea operaţiunilor de salvare-evacuare şi de stingere a incendiilor izbucnite la astfel de obiective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU