15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate3.000 de copii au fost abuzaţi în primele trei luni ale anului

3.000 de copii au fost abuzaţi în primele trei luni ale anului

Potrivit ultimelor statistici ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, aproape 3.000 de copii au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi în primele trei luni ale acestui an. Asta în condiţiile în care în anul trecut s-au înregistrat aproape 10.000 de cazuri, iar cele mai multe au avut loc în mediul rural. Ultimul caz a fost descoperit pe 11 octombrie. Atunci un copil de şapte ani din Botoşani a fost torturat de mama lui şi de concubinul acesteia.

În luna august a acestui an, o fetiţă de opt ani din comuna argeşeană Bogaţi a fost bătută şi violată de fratele ei vitreg, în vârstă de 34 de ani. În urma incidentului fetiţa a intrat în stare de şoc şi a fost internaţă la Spitalul Judeţean Argeş. În aceeaşi lună, un băieţel de doar zece ani a fost snopit în bătaie de tatăl său. Copilul a fost lovit cu pumnii în figură pentru că plângea, după ce fusese muşcat de un câine. În iunie a fost descoperit cazul fetiţei de 11 ani din localitatea Piatra Şoimului, judeţul Neamţ. Aceasta a rămas însărcinată după ce a fost violată de un unchi. Fetiţa era însărcinată în patru luni, iar viaţa sa era în pericol. Cazul a stârnit controverse de etică medicală în ţară şi, pînă la urmă, copila a întrerupt sarcina la o clinică din Marea Britanie.

Şi bebeluşii au de suferit din cauza părinţilor. Luna trecută, autorităţile au descoperit un bebeluş care suferea de alcoolism, deoarece mama lui nu s-a putut abţine de la băutură nici în timpul sarcinii, nici în timpul alăptării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS